![]() |
BADEMİN TÜM FAYDALARI !! Bir avuç dolusu badem yemek Parkinson'la mücadelede etkili olabilmektedir. Yapılan araştırmalara göre, bol E vitamini içeren bir diyet Parkinson hastalığına karşı korunmanıza yardımcı olabilir. Parkinson, motor fonksiyonların çalışmasını engelleyen kronik nörolojik bir hastalıktır. Bademlerde bol miktarda E vitamini bulunur. Bir antioksidan olan E vitamininin bol bulunduğu; yiyecekler fındık, buğday tohumu yağı, tatlı patates, yer fıstığı yağıdır. Dopamin üreten beyin hücrelerinde oluşan hasar, motor bozuklukla kendini belli eden Parkinson hastalığına neden olur. Parkinson hastalığı genellikle 50 yaş üzeri erkek ve kadınları, nadiren de 40 yaş altı insanları etkiler. Uzmanlar Parkinson'a neyin sebep olduğunu kesin olarak bilmemektedirler ancak genetik faktörlerin ve çevrenin birlikte bu hastalığa sebep olabileceği düşünülmektedir. Yapılan birçok çalışma, normal ila yüksek miktar arsında yüksek E vitamini içeren yiyeceklerin tüketimiyle Parkinson hastalığındaki azalma arasında ilişki olduğunu ortaya koymuştur. Araştırmacılar E vitamini takviyelerinin alınmasının Parkinson riskini azaltıp azaltmadığı konusunda kesin bilgiye sahip değildirler. Uzmanların çoğu, vitamin ve besinlerin yiyeceklerden alınmasının en doğru yöntem olduğu konusunda hemfikirdir. Ancak eğer uyguladığınız diyetle besinleri yeterince alamıyorsanız gıda takviyelerinden faydalanabilirsiniz. 17.03.2008 / Realage |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:33 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.