![]() |
Bakan Akdağ, 'Yedinci Çocuğum' dediği Eğitim Hastanesi'nde ilkleri gerçekleştirmeyi planlıyor Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere dün memleketi Erzurum'a geldi. İki gün sürecek programda ilk olarak valiliği ziyaret eden Bakan Akdağ'ı, Vali Celalettin Güvenç yurtdışında olduğu için Vali Yardımcıları Gürkan Polat, Nazife Yüceldi Aktaş ve Nurullah Aktaş karşıladı. Valilik'teki programda AK Parti milletvekilleri Muzaffer Gülyurt ve Muhyettin Aksak da yer aldı. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, inşaatı devam eden Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık dışındaki alanlarda birkaç firmanın biraraya gelerek hizmet vereceği entegre bir model uygulayacaklarını söyledi. Erzurum'da yakın zamanda aile hekimliği uygulmasına başlanacağını belirten Sağlık Bakanı Akdağ, inşaatı devam eden Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. Hastanenin poliklinik ve yataklı servislerine malzemeler konularak, örnek odalar oluşturulduğunu dile getiren Bakan Akdağ, Türkiye'de ilk kez bir hizmet modelini yeni hastanede uygulayacaklarını açıkladı. Hastane içerisinde sağlık dışındaki alanlarda entegre hizmet modeli geliştirdiklerini vurgulayan Bakan Akdağ; temizlik, yemek, bilgi işlem, güvenlik ve resepsiyon hizmetlerini birkaç firmanın bir araya gelerek vereceğini kaydetti. Akdağ, Son birkaç yıldır bu tür hizmetleri özel sektöre, farklı ihaleler şeklinde yaptırıyoruz. Bu kez birkaç firmanın bir araya gelerek hizmet vereceği daha entegre model üzerinde çalışıyoruz. Böylece daha kaliteli bir hizmet verilmesi sağlanmış olacaktır. Çünkü hastanemiz Doğu bölgesi için büyük bir öneme sahip. şeklinde konuştu. Zaman |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:19 AM. |