![]() |
ÇAY'DA Kİ MUCİZELER Alzheimer hastalığı için uzmanların laboratuarlarda yaptıkları testlerin sonuçlarında yeşil çay ve siyah çayın beyindeki hafıza kaybına neden olan enzimlerin aktivitelerini yavaşlattığı bulundu. Ama yeşil çayın etkisi bir hafta sürerken, siyah çayın enzimler üzerindeki tesiri sadece bir gün dayanıyor. YARARLARI * Çayın kolesterol seviyesini düşürdüğü uzmanlarca kanıtlanmıştır. * Çinko içeriği ile tadım hücrelerindeki tat alma bozukluklarını önlediği sabittir. * Susuzluğu giderir, karaciğeri temizler ve yeniler. * Doku sertleşmesini ve damar sertliğini tedavi eder. * İçerdiği flavonollar ile tansiyonu düşürür ve kan damarlarının bağışıklığını arttırır. * Sapon içeriğiyle vücuttaki zararlı maddeleri yok eder, iltihaplanmayı önler. * İçerdiği bileşik şekerlerle kan şekerinin yükselmesini önlediğinden diyabet hastalarına önerilmektedir. * İçeriğindeki C ve E vitamini ile karoten maddesi sayesinde kan kanserine karşı bağışıklığı artırır, kısırlığı önler. * Kuru çay yaprağının içerdiği polifenoller sayesinde kan basıncındaki artışları geciktirir, gıda alerjisini önler. * İçerdiği mineral maddeler ile vücuttaki mineral dengesini kurulmasında sudan daha etkili bir rol oynar. * % 2-4 oranında kafein içeriğiyle metabolizmayı ve merkezi sinir sistemini uyarır, ruhsal rahatlık verir, dinlendirici ve konsantrasyon artırıcı etki yapar, kalbi güçlendirir, astımı önler. * Böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar. Çaydaki teobromin ve teofilin maddeleri idrar sökücü özelliği ile böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. * Çay banyoları, sıcak çay kompres ve pansumanları göz ve ciltteki bazı rahatsızlıkları giderir, kaşıntı ve egzama ile uzun dönemde sedef hastalığının tedavisinde rol oynar. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:02 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.