Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Cinsel sağlıkta sınıfta kaldık! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/432191-cinsel-saglikta-sinifta-kaldik.html)

bluemoon24 21-10-2009 08:27 AM

Cinsel sağlıkta sınıfta kaldık!
 
Araştırmaya göre, her 3 kadından biri cinsel organlarının adlarını bilmezken, erkeklerin yarısı da gebeliğin hangi dönemde olacağından habersiz. Her üç gençten biri bebeğin anne karnında nerede büyüdüğünü bilmiyor. Gençlerin sadece yüzde 10'u HIV/AIDS konusunda doğru bilgiye sahipken yarısı da HIV taşıyıcısı olduğunu düşündüğü birisinin elini sıkmanın kendisine zarar vereceğine inanıyor.

Türkiye'de 15-24 yaş arası gençliğe ilişkin sonuçları ulusal düzeyde temsil eden ilk çalışma niteliği taşıyan araştırmada öne çıkan belli başlı sonuçlar şöyle: -15-24 yaş gençler arasında resmi nikahı olmadan dini nikahla yaşayanların oranı yüzde 12

-10 gençten sadece dördü bebeğin geliştiği organı (rahim) doğru olarak biliyor.

-Her dört kadından biri, kadın üreme organlarının isimlerini bilmediklerini ifade ediyor.

-Gebelik oluşma zamanına dair bilgisi olduğunu belirten her dört gençten sadece biri doğru bilgiye sahip.

-Her dört gençten biri tek bir cinsel ilişki ile gebelik oluşmayacağını düşünüyor.

-15-24 yaş arası her on gençten yalnızca biri HIV/AIDS konusunda doğru bilgiye sahip.

-HIV/AIDS'i duyan gençlerin yaklaşık üçte ikisi, HIV/AIDS ile yaşayan bir kişi ile aynı odada bulunmaktan rahatsız olacaklarını belirtiyor.-Yaklaşık her on gençten dokuzu, bir ailenin sahip olacağı çocuk sayısına çiftlerin kendilerinin karar vermeleri gerektiğini belirtiyor.

-Gençlerin ideal olarak gördükleri ilk anne olma yaşı ortalama olarak 24,2 ilk baba olma yaşı ise 26,2

-Gençlerin sahip olmak istedikleri çocuk sayısı ortalama 2.4

-Her dört gençten üçü cinselliklerini nasıl yaşayacaklarına kendilerinin karar vermeleri gerektiğini belirtiyor.

-Gençlerin yüzde 43'ü evlilik öncesi cinsel ilişki deneyimi yaşayan bir arkadaşı olduğunu belirtirken, bu oran kadınlarda yüzde 35 iken erkeklerde yüzde 51.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:04 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.