Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Çocuklar artık akademi dadılara emanet (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/432128-cocuklar-artik-akademi-dadilara-emanet.html)

bluemoon24 21-10-2009 08:23 AM

Çocuklar artık akademi dadılara emanet
 


(Habersaglik-Istanbul) Akademidadı ve Şişli Belediyesi tarafından yürütülmesi kararlaştırılan " "Çocuk Gelişimi, Eğitimi ve Bakımı Elemanı Yetiştirme " konulu Mesleki Eğitim ve İstihdamı projesi kapsamında genel olarak Evde çocuk Bakımı ve Eğitimi elemanı olarak çalışan kadroların 0-6 yaş Çocuk Gelişim, Eğitim ve Bakım konusunda eğitim almadıkları ve bu alanda eğitimli bakıcı ihtiyacının yüksek olduğu gözlenmektedir.



Meslek eğitimi almamış kişilerin iş bulamama ve işsiz kalma oranları bilindiği gibi artmaktadır. Eğitim düzeyi düşük olanların yanı sıra kadın iş gücünün çok düşük nitelikteki işlerde çalışmaları, daha az mobilite gösterebilmeleri gibi nedenlerle iş piyasasında dezavantajlı bir konumda yer aldıkları görülmektedir.



Özelikle mesleksiz Lise mezunu kadınlarımıza çocuk gelişimi eğitimi ve bakımı alanlarında bilgi ve beceri kazandırarak, M.E.B onaylı sertifika sahibi yaparak, meslek edindirmek, ihmal edilmiş 0-6 yaş çocuğunun yaşam alanlarında Eğitim-Bakım elemanı olarak istihdam etmek. Akademidadı Eğitim Merkezi ve Şişli Belediyesi işsiz kadınları meslek sahibi yapma ve işe yerleştirme çabası içindeler.



Projenin uygulanması için en az lise mezunu 13 işsiz Kadınımızı mesleki eğitim ve işe yerleştirilmeleri konularında 258 saatlik Çocuk Gelişim, Eğitim ve Bakım Elemanı yetiştirme ve 16 saatlik temel ilkyardım eğitimi programı uygulanacak yine çocuk bakımı ve eğitimi alanında işe yerleştirilecektir.



Program dahilinde ilk 13 işsiz kadınımız Cocuk Gelişim,Eğitim ve Bakım Elemanı Yetiştirme ve Temel İlkyardım Eğitimi programlarını başarı ile bitirerek,MEB. Onaylı Çocuk Gelişim,Eğitim ve Bakım Elemanı ve İlkyardımcı kimliği ,sertifikası sahibi olmuştur.



Kaynak: SağlıkHaber


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.