Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   DEPRESYONLA MÜCADELE EDEN GÖZLÜKLER (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/431909-depresyonla-mucadele-eden-gozlukler.html)

bluemoon24 21-10-2009 08:08 AM

DEPRESYONLA MÜCADELE EDEN GÖZLÜKLER
 
Daha iyi görmeyi sağlayacak çok basit bir müdahalenin bile, depresyon semptomlarının iyileşmesine yardımcı olduğu belirlendi.

Amerikalı bilim adamlarının yürüttüğü çalışmaya göre, iyi bir görme sadece yaşam kalitesini yükseltmiyor, aynı zamanda depresyon riskini de azaltıyor.

Alabama Üniversitesi`nde yürütülen çalışmaya, huzur evlerinde ikamet eden, 55 yaş ve üzeri kişilerin katıldığı açıklandı. Yapılan göz muayenesi sonucunda, katılımcılardan 78`ine bir hafta sonra, 64`üne ise iki ay sonra gözlük verildiği belirtildi.

Çalışmanın başlangıcında, her iki grubun da görmeye bağlı yaşam kalitesinin, ve depresif semptomların değerlendirildiği açıklandı.

Yapılan araştırmalarda, her iki grupta da yer alan katılımcıların, medikal durumlarının ve görme yeteneklerinin benzer düzeyde olduğu tespit edildi. İki ay sonra yapılan değerlendirmelerse, hemengözlük kullanan kişilerin yaşam kalitesinin ve uzak ve yakın görme kabiliyetlerinin ilerlediği, ancak gözlük verilmeyen grupta herhangi bir değişikliğin olmadığı belirlendi.

Archives of Ophthalomology`de yer alan çalışmada, gözlük kullanan katılımcıların ayrıca, genel olarak görme, okuma, aktiviteler, hobiler, sosyal ilişkiler konusunda daha iyi oldukları, ve depresif semptomların azaldığı belirlendi.

Araştırmacılar, huzur evlerinde kalan yaşlı kişilere, temel göz bakım servislerinin sağlanmasıyla, kısa sürede, yaşam kalitesinin arttığını ve psikolojik yararların görüldüğünü belirtiyorlar.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.