![]() |
DİYETLE İLGİLİ BAZI ÖNERİLER Restoranlarda, ana yemekten önce bir başlangıç mönüsü servisi yapılır. Bu mönüde, tereyağı-ekmek veya şimdilerde bazı lokantalarda olduğu gibi zeytinyağı-ekmek sunulur. Kişiler restorana aç gittikleri için, dayanamayıp ekmeği yağa banarak yerler. Buna meydan vermemek için, başlangıç mönüsünü almamak veya geri göndermek, dışarıda çok sık yemek yeme alışkanlığı olan kilolu kişilerin yapması gereken doğru yoldur. Diğer yandan artık ülkemizde de, örneğin Çin, Uzakdoğu, Hint, Pakistan, Rus, Arap, İtalyan, Japon, Amerikan ve Meksika gibi uluslararası mutfaklardan örnekler bulunmaya başladı. Bunların arasında bilinçli bir şekilde yaralanılabilecek sağlıklı mutfak kültürleri olduğu gibi, kırmızı et ve kızartma ağırlıklı, tuzlu veya sindirilmesi zor gıdaları içeren mutfaklarda vardır. Ancak, her ülkenin kendi doğasına uygun taze gıdalara yönelik bir mutfak kültürü ve yiyecek alışkanlığı mutlaka vardır. Örneğin, Çin mutfağında genellikle çok sağlıklı yiyecekler vardır. Ancak, Çin dışındaki ülkelerde yapılan Çin yemeklerinde, bozulmamaları için içlerine bol miktarda koruyucu konmuş taze gıdalar kullanılır ve bu da gereksiz yere fazla miktarda kimyasal madde almamıza yol açar. Aynı yiyecekleri kendi ülkelerinde taze olarak yemek sağlıklı olsa da, o ülkenin dışında tüketmek aynı derecede sağlıklı olmayabilir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:12 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.