![]() |
ECZACIBAŞI, TÜRKİYE'DE YATIRIM İÇİN FIRSAT OLDU Martta Eczacıbaşı Eşdeğer İlaç Bölümü`nün yüzde 75`ini 460 milyon euro`ya satın alan Zentiva`nın Yönetim Kurulu Başkanı Jiri Michal, Eczacıbaşı - Zentiva`nın bölgede gelecekte çok önemli bir konuma sahip olacağını söyledi. Michal, "Bir buçuk yıl önce `Türkiye`de ortaklık yapar mısınız` diye sorsalardı `Şimdilik böyle bir fırsat görmüyorum` derdim. Ancak Eczacıbaşı`nın muadil ilaç fırsatı çıktığında bu fırsatın üstüne atladık" diye konuştu. Zentiva Başkan Yardımcısı Peter Sulc da 2006`da 619 milyon dolar olan cirolarının bu yıl Eczacıbaşı Eşdeğer İlaç`taki satın alma sonrasında 1 milyar dolara çıkmasının öngörüldüğünü söyledi. Türkiye`de 8 milyar dolarlık ilaç pazarının bulunduğunu anlatan Eczacıbaşı - Zentiva Ticari Genel Müdürü Elif Çelik, 2012`de ulusal ilaç pazarında lider olmayı hedeflediklerini söyledi. Avrupa`da 2006 ile 2011 arasında ilaç pazarındaki büyümede Türkiye`nin payının yüzde 9 olarak öngörüldüğünü kaydeden Çelik, 2011`e kadar sektörün yüzde 9-12 arasında büyümesinin beklendiğini söyledi. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:43 AM. |