Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Emeklinin muayene faturası eczacıya kesildi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/431327-emeklinin-muayene-faturasi-eczaciya-kesildi.html)

bluemoon24 21-10-2009 07:29 AM

Emeklinin muayene faturası eczacıya kesildi
 
Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikâyette bulunan eczacılar, kesintileri bu hafta içinde alabilecekler.

Emeklilerin maaşından kesilmesi gereken muayene ücretleri eczacılardan tahsil edildi. 5 Ekim'de ödenen faturalarda sigortalı emeklilerin muayene katılım paylarının kendilerinden alındığını gören eczacılar ayağa kalktı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) şikâyet dilekçesi gönderen eczacılar, yapılan kesintilerin iadesini istedi. Ece Eczanesi sahibi Metin Seval de faturalarında gördüğü kesintiler sebebiyle şaşkınlığa uğrayanlardan. Çalışan sigortalılardan 355.70 Yeni Türk Lirası muayene ücreti topladığını belirten Seval Benden emeklilerin 465.45 yeni lira tutarındaki muayene parasını da kesmişler. Hem devlete veznedarlık yapıyoruz hem de mağdur ediliyoruz. ifadeleriyle tepkisini gösterdi. SGK ise yapılan kesintilerin bu hafta içinde eczacılara ödeneceği sözü verdi. Emeklinin muayene ücretlerinin kendilerine fatura edilmesinin yasal olmadığını belirten eczaneler, kesintilerin iadesini talep etti. Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki düzenlemeyi hatırlatan Tüm Eczacı İşverenleri Sendikası Başkanı Nurten Saydan, serbest eczanelerin sadece çalışanlara ait reçetelerden muayene ücreti aldığı, bu paraların SGK'ya ödendiği bilgisini veriyor. Saydan, Çalışanlara ait muayene ücreti bedellerinin yanında, bizden alınmaması gereken SSK ve Bağ-Kur'dan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerine ilişkin muayene ücretleri de eczanelerden kesilmiştir. diyor.



Zaman / Hasan Bozkurt


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:51 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.