Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Erkeklere doğum aşısı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/431220-erkeklere-dogum-asisi.html)

bluemoon24 21-10-2009 07:21 AM

Erkeklere doğum aşısı
 


Bilim adamlarına göre aşı doğum kontrolüyle ilgili uygulamaları tamamen değiştirecek. 5 yıl içinde piyasaya verilmesi planlanan aşı, erkeklere baba olup olmama konusunda karar hakkı tanıyacak.



Kongre Bilimsel Kurul Başkanı Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu, "Doğum kontrol hapları kadınlara karar verme özgürlüğü getirmiştir. Aynı karar verme özgürlüğünü aşılar da erkeklere getiriyor" dedi.



9. Avrupa Aile Planlaması Derneği Kongresi Kongresinin de konusu olan aşı, erkeklerde isteğe bağlı olarak 1 aydan 5 yıla kadar uzayan sürelerde çocuk sahibi olmayı engelliyor. Aşının mekanizmasının tamamen tetanoz aşısı gibi olduğunu belirten Prof. Dr. Şatıroğlu, "Aşı belli bir süre, spermin üzerindeki yumurtaya tutunan duyargaları kapatıyor. 3 ay kapat diyorsunuz 3 ay kapatıyor, sonra bu duyargalar açılıyor" dedi.



Hindistanda Erkekler Üzerinde Denendi

Erkeklere özel doğum kontrol aşısı Hindistanda şimdiye kadar 1500 erkek gönüllü üzerinde denendi ve önemli bir yan etkiye rastlanmadı. Bilim adamlarına göre aşı Türkiyede de büyük ilgi görecek. Doğum kontrolü yöntemleriyle ilgili yeniliklerin tartışıldığı 9. Avrupa Aile Planlaması Derneği Kongresi 6 Mayısa kadar sürecek.



Kaynak:www.ntvmsnbc.com



Kaynak: SağlıkHaber


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.