Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Glikoz Etkisi Düşük Olan Fonksiyonel İçecek Pazarı Büyüyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/430840-glikoz-etkisi-dusuk-olan-fonksiyonel-icecek-pazari-buyuyor.html)

bluemoon24 19-10-2009 11:28 AM

Glikoz Etkisi Düşük Olan Fonksiyonel İçecek Pazarı Büyüyor
 


(Habersaglık-Istanbul) Fonksiyonel sporcu içecekleri, perakendeci raflarında uzun zamandır yer alıyor. Fonksiyonel içeceklerin odak noktası, performansı artırmak ve rehidrasyonu yükseltmek için kullanılan şeker ve maltodekstrin içeren susuzluğu gidermek. Bu özelliklerin yanı sıra protein, kreatin veya L-karnitin gibi maddelerin eklenmesiyle ek faydalar vadeden ürünler oluyorlar.



Profesyonel ve amatör sporcular, dayanıklılık için fonksiyonel içecekleri tercih ediyor Artık, kandaki glikoz seviyesinin daha kararlı ve sürekli olması için yavaş emilen karbonhidratlar içeren yeni jenerasyon sporcu içecekleri farklı bir standart oluşturuyor.



Spor yapanlara ek olarak tüketicilerin geniş çoğunluğu için de bu tür içecekler, kardiyovasküler hastalıkları engellemeye yardımcı olduğu ve aynı zamanda kilo kontrolünü kolaylaştırdığı için yararlı görülüyor. Artık (WHO) Dünya Sağlık Örgütü de kan şekerine etkisi az olan bir diyeti önerdiği mesajı açık: glikoz etkisi düşük olan yiyecek pazarı uzun-dönemde çok büyük bir büyüme vadediyor.



Çünkü, düşük glikoz etkili olan ve yavaş parçalanarak tam olarak emilen karbonhidratlar, daha uzun süren, kalıcı bir enerji stoğu sağlarlar. Bu tür gıdaları tüketenlerin kan şekeri seviyeleri orta derecede yükselir, takiben az miktarda ensülin salgılanır ve kan şekeri seviyesindeki dalgalanmalar azalır.



Sporcu içeceklerinin enerji profili de çeşitli karbonhidratlar eklenerek optimize edilebilir: içecekler böylece, farklı gereksinimler için karbonhidrat bileşimine bağlı olarak hızlı bir şekilde hazır ve kalıcı enerji sağlayabilir.



Pancar şekerinden saf olarak elde edilen bir disakkarit olan Palatinose 2005 yılından itibaren ABde yeni besin olarak onaylandı.



Kaynak: SağlıkHaber


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:11 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.