![]() |
Kamu binaları il özel idare tarafından yapılacak 5302 sayılı İl özel İdaresi Yasası ile kamu binalarının inşaat ve lojistik işlerinin özel idarelere devredilmesinin ardından, kamuya ait inşaatlar özel İdare tarafından yapılarak ilgili kuruma teslim edilecek. Konya İl özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Sönmez yeni yasa ile birlikte reform niteliğindeki yatırımları hayata geçirmeye başladıklarını ifade ederek, önceden her kamu kurumu genel bütçe ve özel idare bütçesinden aldığı ödeneklerle kendilerine ait kamu binalarının inşaat işleriyle uğraşıyordu. Genel bütçe ve İl özel İdare bütçesinden milli eğitim, sağlık, tarım, gençlik ve spor, kültür ve turizm ile sosyal hizmetler il müdürlüklerine ayrılan ödeneklerle yaptırılması planlanan yatırımlar, İl özel İdare bünyesinde kurulan İmar ve Bayındırlık Daire Başkanlığı'nca yürütülecek ve bu müdürlüklere ait lojistik desteği de tamamen İl özel İdaresince karşılanacak. Böylelikle Milli Eğitim Müdürlüğümüz inşaat ve benzeri lojistik faaliyetlerle uğraşmayacak, asli görevi olan milli eğitim politikasını geliştirerek çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almalarını sağlayacaktır. Aynı şekilde Sağlık Müdürülüğümüz de sağlık ocağı, hastane yapmak yerine bu faaliyetleri özel idareye bırakıp sağlık politikasını iyileştirilmesi gibi hedeflere kilitlenecektir dedi.KONYA (İHA) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:10 AM. |