![]() |
KANSERE KARŞI KİVİ TÜKETİN Portakaldan dört misli daha fazla C vitamini barındırıyor... 20. yüzyılın başına kadar Çin`in dışında pek bilinmeyen, 1930`lu yıllardan itibaren Yeni Zelanda, 1970`li yıllardan itibaren dünyanın farklı bölgelerinde kültürel olarak yetiştirilmeye başlanan kivi meyvesinin kanser önleyici etkisi olduğu belirtildi. Ordu Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi Ziraat Mühendisi Havva Akpınar, Türkiye`de Karadeniz ve Marmara`da yetiştirilen kivinin C vitamini açısından portakaldan 4 misli, elmadan 40-50 misli daha zengin olduğunu belirtti. Kivinin sağlık meyvesi olarak adlandırıldığına dikkat çeken Akpınar, "Kivi Çin`de astım ve öksürük tedavisinde de kullanılmaktadır. Özellikle içerdiği petkin sayesinde vücudu toksinlerden arındırır, zararlı kolesterolü düşürür ve faydalı kolesterolü yükseltir" dedi. Kivinin kanseri önleyici etkisine değinen Akpınar, Çin`de yapılan analizlerde meyve suyunda bulunan bazı maddelerin kansere neden olan maddelerin oluşumunu engellediğinin ortaya çıktığını belirterek, "Kivi, kanserle savaşın en etkin maddelerinden biridir. Kılcal damar yapısını güçlendirir. Kivi, C vitamini zenginliği yanında A, B1, B2, PP vitaminleri, proteinler, kalsiyum, fosfor, demir gibi mineral madde içerikleriyle önemli bir besin kaynağıdır" diye konuştu. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:50 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.