Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Kokteyl ilaçlar AIDS'e çare olabilir mi? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/429500-kokteyl-ilaclar-aidse-care-olabilir-mi.html)

bluemoon24 19-10-2009 09:38 AM

Kokteyl ilaçlar AIDS'e çare olabilir mi?
 
Lancet tıp dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, CD4-T hücreleri olarak bilinen bağışıklık hücrelerinin miktarının, en azüç ilaçtan oluşan kokteyli düzenli olarak kullanan bir grup hastada normal seviyeye yükseldiği belirlendi.



Araştırma, Avrupa, İsrail ve Arjantin'deki 14 bin HIV taşıyıcısı arasından seçilen bin 835 kişi üzerinde yapıldı.



Londra'daki 'Royal Free and University College Medical School' mensubu ve araştırma ekibinden Dr. Amanda Mocroft, bu araştırmanın, tedaviyi yeterince uzun süreli alan ve virüsü uzun süre baskılayan kişilerde, CD4 hücrelerinin seviyesinin normale döndüğünü ispatlama açısından çok önemli olduğunu söyledi.



HIV çoğalmak içinCD4'lere saldırıyor



Mocroft, bu araştırmadan önce, uzun süreli kokteyl tedaviye rağmen CD4 virüslerinin sayısının sadece belli bir miktara kadar arttığı ve bu sınırda sabitlendiğinin sanıldığını kaydetti.



Bu ilaçların bütün hastalarda aynı etkiyi gösterdiğinin söylenemeyeceğini belirten Mocroft, çoğunluğu Afrika'da olmak üzere çok sayıda hastanın ise ilaçlara bile ulaşamadığını vurguladı.



Mocroft, araştırmaya seçilen hastaların uzun yıllar süren ilaç tedavisi sonrasında virüsün baskılanması konusunda da iyi durumda olan vakalar olduklarını hatırlattı.



Beyaz kan hücrelerinin bir çeşidi olan CD4'ler, vücudu enfeksiyona karşı koruma görevi görüyor. HIV ise kendisini çoğaltmak için bu hücrelere saldırıyor. Bu nedenle, hastalığın ilerleyen safhalarında bağışıklık sistemi tamamen çöküyor.



Virüsü tamamen yok edecek bir tedavi henüz geliştirilememiş olsa da varolan ilaçlarla HIV miktarını çok düşük seviyelerde tutmak mümkün olabiliyor.



Dünyada büyük çoğunluğu Afrika'da olmak üzere 40 milyon kişinin HIV taşıdığı, 25 milyon kişinin AIDS nedeniyle hayatını kaybettiği belirtiliyor.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:12 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.