![]() |
KURBAN BAYRAMINDA DİKKAT ! www.sagliktabugun.com ekibi olarak diyetisyenlerle görüştük ve kurban bayramında dikkat edilmesi gereken hususları öğrendik: Etler vücudumuzun yapı taşı olan proteinlerin en önemli kaynaklarındandır. Ancak gereken miktarın üstünde et tüketimi gerçekleştirildiğinde protein fazlalığı ve vücutta asidin birikmesine neden olur. - Kurban eti kesimi gerçekleştirildikten en az 2 saat sonra yenilmelidir. - Şeker, kalp ve damar hastaları bayramlarda özellikle dikkat etmeleri gerekir. Uygulanan özel bir diyet programına sahip değillerse, etin yağsız kısmından haşlama olarak tüketebilirler. Ancak kızartma olmamasına özen gösterilmelidir. - Kırmızı et sindirimi zor olan besindir. Akşam saatlerinde hareketsizlik nedeni ile kırmızı etin sindirimi daha da zorlaşır. Bu sebeple bayramda akşam saatlerinde değil, öğlen saatlerinde yenilmesi daha uygundur. - Etlerin hazırlanmasında haşlama ve ızgara' tercih edilmeli. Kızartma yöntemi çeşitli kanserojen maddelerin oluşumuna sebebiyet verebileceğinden sağlık üzerinde tehdit oluşturabileceği belirtilmektedir. - Kurban etleri yağlı kağıda sarılarak veya buzdolabı poşetlerine konularak buzdolabınızın buzluk kısmı veya derin dondurucu kısmında saklanmalıdır. Amaç, bu şekilde saklanan etlerin daha uzun süreli korunabilmesini sağlamaktır. Pınar ERGÜZEL / Sağlık Muhabiri perguzel@sagliktabugun.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:55 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.