Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Mevsim yağmurları, menenjiti tetikliyor mu? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/429001-mevsim-yagmurlari-menenjiti-tetikliyor-mu.html)

bluemoon24 19-10-2009 09:01 AM

Mevsim yağmurları, menenjiti tetikliyor mu?
 


Bilim adamları, Sahel ülkelerini kasıp kavuran menenjit salgınlarının nasıl ortaya çıktığını daha iyi anlayabilmek için mevsim yağmurlarını inceliyor.



Niamey'deki tıp araştırmaları merkezinin müdiresi Dr. Suzanne Chanteau, menenjit salgınlarının mevsimle yakından ilgili olduğunu vurguladı. Nijer ve Burkina Faso'nun, dünyada en çok menenjit vakası bildiren ülkeler olduğunu kaydeden Chanteau, vakaların ocak-nisan arasındaki kurak dönemde arttığını belirtti. Bu yıl içinde Nijer'de

resmi yetkililer, 4 binden fazla menenjit vakasıyla yüzde 8 ölüm oranı açıkladı.



Doktor, ''İklimle menenjit arasında açık bir bağlantı var, ama bu mekanizmayı henüz açıklayamıyoruz'' dedi. Meteoroloji ve iklim uzmanlarıyla tıp adamları ilk kez el ele

vererek, Büyük Sahra'nın güneyinde, Senegal'den başlayıp Moritanya, Mali, Yukarı Volta, Nijer, Nijerya, Çad, Sudan ve Etiyopya'ya kadar uzanan yarı çöl-yarı otlak Sahel bölgesinde mevsim yağmurlarını, bir başka deyişle Afrika musonlarını mercek altına aldı.



Uzmanlara göre, havada asılı toz parçacıkları bulutlarda su damlacıkları oluşumunu kolaylaştırıyor ve parçacıklar güneş ışınlarını emiyor. 2010 yılına kadar sürecek uluslararası araştırma programının öncelikleri arasında, bu durumun daha iyi anlaşılması bulunuyor.



Kaynak:www.mynet.com



Kaynak: SağlıkHaber


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:32 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.