![]() |
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği MEYED, üniversiteli gençlerin çalışmalarına destek veriyor (Habersaglik-Istanbul) MEYED, ilk aşamada 4 üniversitede yürütülen 4 farklı lisans üstü tez projesine destek sağlayacak. Projeler, MEYEDin destek kararını duyurduğu 2006 Ağustos ayından itibaren başvuran adaylar arasından seçildi. 2007 yılı Nisan ayında ise desteklenecek yeni projeler belirlenecek. Adaylar başvurularını MEYEDin www.meyed.org.tr adresli web sitesinden yapabilirler. MEYED Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, uygulamanın amacının meyve suyunun bilimsel olarak tanımlanmasının yanı sıra, ülkemizin bilimsel yayın sıralamasındaki başarısına da destek sağlamak olduğunu belirtti. MEYEDin önümüzdeki dönemde destek sağlayacağı projeler şöyle: Konu: Elektriksel Yöntemlerin Portakal Suyu Verimi ve Kalitesine Etkileri Yürütücü: Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Taner Baysal Tez Öğrencisi: Aslıhan Demirdöven Konu: Üzüm Suyunda Antioksidan Kapasitesinin Yeni Yöntemlerle Belirlenmesi Yürütücü: İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Birsen Demirata Öztürk Tez Öğrencisi: Dilek ÖZYURT Konu: Vurgulu Elektrik Akimi ile Pastörizasyonun Havuç Suyunun Özelliklerine Etkisi Yürütücü: Mustafa Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek Tez Öğrencisi: Ebru Akın Konu: Portakal Suyuna Antioksidan Kapasite ve Antioksidan Bileşikler Yürütücü: İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr Kevser Sözgen Başkan Tez Öğrencisi: Leyla Yıldız, Şeyda Karaman Kaynak: SağlıkHaber |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:47 PM. |