Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Nesli tükenen hayvanlar da klonlanacak (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/428787-nesli-tukenen-hayvanlar-da-klonlanacak.html)

bluemoon24 18-10-2009 06:38 PM

Nesli tükenen hayvanlar da klonlanacak
 
Doğada sadece bir kaç örneği kalan ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya bulunan kuzey beyaz gergedanının yok oluşunu önlemek konusunda son adım olarak bilim adamları tarafından çığır açacak bir klonlama yöntemi kullanılacak.



İngiliz The İndependent gazetesi, dört günlük bir süre içerisinde ikinci kez kapak sayfasını klonlama konusuna ayırdı. Gazete, 14 Nisan'da kapak yaptığı klonlamayla ilgili haberin devamı niteliğindeki haberde, İngiliz bilim adamlarının gergedanın genlerini muhafaza etmek için hayvanın deri hücrelerini yakın bir kuzeni olan güney beyaz gergedanının embriyolarıyla birleştireceklerini duyurdu. Ortaya çıkacak canlı iki alt-türün de hücrelerinin karışımından oluşacağı bildirilirken, bilim adamları ortaya çıkacak yavrunun kuzey beyaz gergedanının sperm ve yumurtalarını üreteceği konusunda umutlular.



Gerçekleştirilecek deneyin başarılı olması durumunda, biologlar avlanma ve doğal ortamını yitirme sonucu nesli tükenmek üzere olan diğer hayvanlara da bu tekniği uygulamayı umut ediyorlar.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:25 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.