![]() |
Oda yöneticilerine sürgün iddiası Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu'nca yapılan açıklamada, ''10 gün önce Samsun Oda Başkanımız ve son olarak bugün İstanbul Tabip Odası Genel Sekreterimizin sürgün haberini almış bulunuyoruz. Hekimlere ve hekim örgütüne karşı bu derece hürmetsiz ve kindar davranışları yönetim kurulu olarak kınıyoruz'' denildi. ATO başkanları ve yöneticilerinin ''görev yapamaz hale getirmek için sürgüne tabii tutulmasının söyledikleri ile ilgili olduğu'' ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ''Mesele önemli olanı kazanmak değil; Tüm mesele tarihte insanlık adına, hekimlik ve sağlık ortamı adına halkın sağlık hakkıyla ilgili bir sözün sahibi olarak bizler, ülkemizin sağlık ortamına ait bir sözü olmuş, bu sözün kavgasını vermiş, veriyor olmanın gururuyla Türk Tabipleri Birliği ve tabip odalarının tarihi bilinsin ya da bilinmesin, o tarihe adını yazdırmış tabip odası başkanlarımızı, yöneticilerimizi görev yapamaz hale getirmek için sürgüne tabi tutmak bizim sağlık ortamına söylediğimiz görüşlerle ilgilidir.'' ''10 gün önce Samsun Oda Başkanı, son olarak da bugün İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri'nin sürgün haberinin alındığı'' belirtilen açıklamada, ''Hekimlere ve hekim örgütüne karşı bu derece hürmetsiz ve kindar davranışları yönetim kurulu olarak kınıyoruz'' denildi.ANKARA (A.A) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:38 PM. |