Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Otizmle İlgili Proteinler Çözülüyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/428613-otizmle-ilgili-proteinler-cozuluyor.html)

bluemoon24 18-10-2009 06:25 PM

Otizmle İlgili Proteinler Çözülüyor
 
Texas üniversitesi Güneybatı Tıp Merkezi'nde yürütülen çalışmada, nöroligin-1 ve nöroligin-2 olarak isimlendirilen proteinlerin, sinir hücrelerinin bağlantılarının güçlenmesine yardımcı olduğu belirlendi.



Yapılan araştırmalarda, proteinlerden birinin sinir hücrelerinin uyarılma hassasiyetini artırdığı, ve diğer proteinin ise hücre aktivitelerini engellediği bulundu. Ayrıca proteinlerin etkilerinin sinir hücrelerinin uyarılma sıklığına bağlı olduğu tespit edildi.



Texas üniversitesi Güneybatı Tıp Merkezi'nde nörobilim ve psikoloji profesörü Dr. Ege Kavalalı açıklıyor: Bu proteinlerde meydana gelen mutasyonlar, çeşitli otizm türlerinin ortaya çıkmasında rol oynuyor. Yaptığımız bu çalışmayla, proteinlerin fonksiyonları açık bir şekilde ortaya konmuş oldu. Bu mutasyonların etkilerini bilmeden herhangi bir tedavi yöntemi geliştirmemiz mümkün değil.



Kavalalı, elde ettikleri verilerin, otizmin eksitator ve inhibitör sinir bağlantılarındaki dengesizliğin sonucu olduğu teorisini desteklediğini açıklıyor.



Araştırmacılar, bu iki proteinin sinir hücreleriyle olan ilişkisinin on yıldan fazladır bilindiğini, ancak fonksiyonlarıyla ilgili bilgilere ulaşılamadığını belirtiyorlar.



Neuron'un 21 Haziran sayısında bu çalışmaya yer verilmiştir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.