Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   REFLÜ ORUÇ TUTMAYA ENGEL Mİ ? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/428359-reflu-oruc-tutmaya-engel-mi.html)

bluemoon24 18-10-2009 06:04 PM

REFLÜ ORUÇ TUTMAYA ENGEL Mİ ?
 
Ramazan ayı boyunca yanlış beslenen kişiler, reflü olma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Stres ve kilo artışı ile oluşan Reflü hastalığının Ramazan ayında artışı, beslenme düzensizliğinden kaynaklanıyor.

Kadıköy Şifa Hastanesi`nden Op. Dr. Levent Eminoğlu, hastalıkla ilgili bilgi verdi:

"Ramazan ayında Reflü yakınmalarında belirgin bir artış gözlemliyoruz. Reflü merkezimize başvuran hastalarda, yılın diğer aylarına göre yaklaşık yüzde 30 artış kaydediyoruz. Bunun nedenini, ağırlıkta beslenme düzenindeki değişikliklere bağlıyoruz."

Reflü hastalığının Ramazan ayında artışında, uzun süre boş kalan midenin, hızlı ve fazla gıda alması rol oynuyor. Bu durumu `Sessiz Reflü` olarak tanımlayan Op. Dr. Levent Eminoğlu, "Kişinin altta yatan yapısal bir sorunu varsa, uzun süre aç kaldıktan sonra bir anda hızlı ve fazla miktarda gıda tüketimiyle hastalık tetiklenebiliyor. Mide içi basıncı arttığı için, iftarda hızlıca yenilen yemek sonrası ve sahurda yemek yenilip yatılması, uyku esnasında Reflü yakınmalarının artışına sebep oluyor" dedi.

Op. Dr. Levent Eminoğlu, Ramazan ayında Reflü ile yaşama yöntemlerini açıkladı:

"Tok şekilde ve dolu mide ile yatılmaması her Reflü hastasına önerilen klasik önlemler. Ramazan ayı boyunca özellikle daha önceden saptanmış Reflü yakınması olan kişilere iftarda az yemelerini, beş dakika içinde sofradan kalkıp yemeğe ara vermelerini ve yavaş çiğnemelerini öneriyoruz. Sahurda ise gece kalkıp çok miktarda gıda tüketimi yerine, yatmadan önce az miktarda gıda alıp en az bir saat sonra yatmalarını öneriyoruz."

Oruç tutmanın bir kilo verme yöntemi olmadığına dikkat çeken Op. Dr. Levent Eminoğlu, bunun en iyi yolunun az miktarda, yavaş ve sık yemek olduğunu belirtti.

Ramazan ayında ise bunun tam tersinin uygulandığını söyleyen Op. Dr. Levent Eminoğlu, "kilo atışıyla sonuçlanıyor" dedi.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:18 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.