Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Sağlık Bakanlığı: İddialar gerçek dışı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/428167-saglik-bakanligi-iddialar-gercek-disi.html)

bluemoon24 18-10-2009 05:48 PM

Sağlık Bakanlığı: İddialar gerçek dışı
 
Eğitim hastanelerine 2 yıl önce sınavsız yapılan 175 şef ve şef yardımcısı ataması sağlık meslek örgütleri ve sendikalarla Sağlık Bakanlığı'nı bir kez daha karşı karşıya getirdi.



Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın Siyasi kadrolaşma iddiasıyla açtığı davada 175 atamanın tümü iptal edildi. Yargının bu kararı Sağlık Bakanlığı'nı yeni formül arayışına yöneltti. Bakanlık yetkilileri yeni bir yasa teklifiyle 175 kişiyi yerinde tutmanın yollarını araraken iddiaları mantık dışı buldu



SAĞLIK BAKANLIĞI'NA GöRE İDDİALAR MANTIK DIŞI

Sağlık Bakanlığı'na göre ise siyasi kadrolaşma iddialarının mantıklı bir yanı bulunmuyor. Eğitim hastanelerinde ciddi şef ve şef yardımcısı açığı olduğuna işaret eden Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof Dr Sabahattin Aydın, yargının atamaları iptaliyle açığın daha da büyüyeceğini belirterek, şöyle konuşuyor:



En kötü çözüm, çözümsüzlükten iyidir. Türkiye'nin iyi hekimlere ihtiyacı var. Ama bu hekimleri yetiştirecek kadrolarda boşluklar söz konusu. Açığı kapamak için Sağlık Bakanlığı bu atamaları yaptı. Siyasi kadrolaşma iddiaları ise tamamen akıl ve mantık dışıdır. Bakanlık üniversitelerarası Kurul'un doçent ve profesörlük kadrosu verdiği kişilerden bu atamaları yapmıştır.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:31 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.