![]() |
Sağlık Bakanı'ndan türbana taviz yok Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AKP 'ye açılan kapatma davasının iddianamesinde de delil' olarak kullanılan sağlık kuruluşlarında çalışan türbanlı personel konusunda Kamuda kurallar neyse herkes bu kurallara uymalıdır. Gerekli idari takibatlar yapıldı, bundan sonra da yapılır dedi. Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açılışlar yapmak üzere Rize 'ye gitti. Erdoğan, önceki gün Güneysu 'ndaki evinden çıkmayınca, Akdağ, Tarım Bakanı Mehdi Eker, eşi Şeyma Akdağ ve küçük kızı Remziye ile birlikte 1 500 metredeki Rize 'nin ünlü yaylası Ayder'e gitti. Burada gazetecilerin basına da yansıyan hastanelerdeki türbanlı çalışanlar ile ilgili sorularına muhatap kalan Akdağ, gerekenin yapılacağı' mesajını şu sözlerle verdi: Bu hususlarda biz çok netiz. Kamuda kurallar neyse herkes bu kurallara uymalıdır. Ama benim 300 bin personelim var. 300 bin personelden bahsettiğiniz kurala veya başka bir kurala uymayanlar çıkabilir. Onlar için de kendi bulunduğu yerde gerekli idari takibatlar yapıldı, bundan sonra da yapılır. İşin özeti bu. öyle üç tane, 30 tane, 300 tane personelle çalışan bir bakanlık değilim ben, 300 bin insanla çalışıyorum. Her türlü davranış gösterebilecek kişiler var. Radikal / TARIK IŞIK |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:49 PM. |