Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   SAMAN NEZLESİ KAPIDA (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/427986-saman-nezlesi-kapida.html)

bluemoon24 18-10-2009 05:33 PM

SAMAN NEZLESİ KAPIDA
 


Baharın yaklaşması ve havaların ısınmasıyla çiçek ve ağaçlardan yayılan polenlerin yol açtığı saman nezlesi, tedavi edilmediği taktirde daha ağır hastalıklara yol açabiliyor.

Dünya Alerji Örgütü`nün yaptığı bir araştırmaya göre, 2015 yılına kadar Avrupa kıtasının yarısında çeşitli alerjilerden kaynaklanan astım hastalığı görülebileceği ifade ediliyor. Genellikle mart ayının sonu gibi görülmeye başlanan saman nezlesi, hapşırık, burunda akıntı ve kaşıntı, gözlerde kızarıklık gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. T

edavi edilmediği taktirde astıma kadar gidebilen rahatsızlıklara yol açan saman nezlesi, aynı zamanda burun ve gözlerde iltihaplanmaya, şiddetli bir kaşınmaya, kuru öksürüğe ya da yorgunluk, iştahsızlık, baş ağrısına neden olduğu gibi astımlı hastaların krizlerini de arttırabiliyor. Uzmanlar, saman nezlesinin önüne geçebilmek için polen zamanı camları kapalı tutmayı, dışarı çıkarken gözlük ve şapka takmayı, araç kullanırken camları kapalı tutmayı ve saçları hergün yıkamayı öneriyor.

31.03.2008 / Güneş


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.