Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   SOKAKTA SATILAN SÜT DÜŞÜK NEDENİ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/427666-sokakta-satilan-sut-dusuk-nedeni.html)

bluemoon24 18-10-2009 05:06 PM

SOKAKTA SATILAN SÜT DÜŞÜK NEDENİ
 
Açıkta satılan sütlerde bulunan patojen bakteriler hamile kadınlarda düşüklere neden olabiliyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Özçelik, açık satılan sütlerdeki bakterilerin hamilelerde düşüğe neden olabileceğini belirterek uyarıda bulundu.

Dünya Süt Günü, nedeniyle Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu`nda düzenlenen panele katılan Prof. Dr. Sami Özçelik, tüketicilerin çocuğunun sütü, daha ucuz olduğu için sokak satıcılarından aldıklarını belirterek, Oysa, açık süte katılan su ve içinde bulunan bakterilerle tüketimi sonrası verdiği zararlar dikkate alındığında sütün ucuz olmadığı görülüyor.

Sağlıklı koşullarda hazırlanan sütü kullanıp, sağlımızı ve cebimizi koruyabiliyoruz. Açıkta satılan sütler her türlü bakteriyi barındırıyor. Sütteki patojen bakteriler hamile kadınlarda düşüklere neden olabiliyor. Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerinin tüketimi halk arasında `Peynir Hastalığı' olarak bilinen `Brusella' hastalığına yol açıyor dedi.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:36 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.