Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   SİVRİ BURUNLU AYAKKABI TIRNAK BATMASI NEDENİ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/427380-sivri-burunlu-ayakkabi-tirnak-batmasi-nedeni.html)

bluemoon24 18-10-2009 04:41 PM

SİVRİ BURUNLU AYAKKABI TIRNAK BATMASI NEDENİ
 
Tırnak batması ile beraberinde görülebilecek tırnak deformitesinin (şekil bozukluğu) kişinin günlük hayatını ve psikolojisini önemli derecede etkileyen ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Aktaş, ``kışlık çoraplar ile sivri burun ve dar giyilen ayakkabılar, kış aylarındaki tırnak batma şikayetlerinin artmasına neden olur`` diyor.

PAMUKLU ÇORAP GİYİN

Çorapların uzun süre giyilmesi sonucu oluşan terleme, tırnakların yumuşamasına neden olup, tırnağın içe doğru büyümesine yol açıyor. Sivri burun ve dar ayakkabıların saatlerce tırnaklara basınç uygulaması da tırnakların serbest kenarlarının büyümesini engelliyor ve tırnak batması görülüyor. Bunun öüne geçebilmek için ayakların sık sık havalandırılması, fırsat buldukça yıkanıp kurulanması ve pamuklu çoraplar giyilerek terlemenin azaltılması öneriliyor.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.