Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Tam gün ne zaman uygulanacak? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/427340-tam-gun-ne-zaman-uygulanacak.html)

bluemoon24 18-10-2009 04:38 PM

Tam gün ne zaman uygulanacak?

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr.Sabahattin Aydın'ın Tam günle ilgili NTV'ye yaptığı açıklama:

Yeni sisteme kendini adapte etmek isteyen meslektaşlarımız için bir zaman tanıdık. Tam gün yasasının uygulanmasına 2008'in sonu veya 2009'un başında geçileceğini tahmin ediyorum. özel sektör içinde birden fazla yerde kısmi zamanlı olarak hekimlerimizin çalışabilmesinin önü açılmış olacak. Yine kamu sektöründe hekimin birden fazla yerde çalışması yada görevlendirilmesi mümkün hale getiriliyor. Bir üniversite öğretim üyesinin devlet hastanesine çağırılarak hizmet vermesi halinde ona ödeme de yapılabileceğine dair bir hüküm var.

Medimagazin'in Notu:

Sayın Aydın'ın bahsettiği YöK Kanununun 38. Maddesi:

Madde 0038: Kamu kuruluşları ve vakıflarda görevlendirme

(29.11.1983 tarih ve 243 sayılı KHK. nin 46 ncı maddesiyle değişen şekli.) (1. Fıkranın: 29.05.1991 tarih ve 3747 sayılı Kanunun 4 üncü maddesiyle değişen şekli.) öğretim elemanları; ilgili kurumlar ile kendisinin isteği, üniversite Yönetim Kurulunun uygun görmesi ve rektörün onayı ile ihtiyaç duyulan konularda, özlük işlemleri kendi kurumlarınca yürütülmek kaydıyla, Bakanlıklarda, Silahlı Kuvvetler ile Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu, Adli Tıp Kurumu, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kamu kuruluşlar ve kamu yararına çalışan kuruluşlar veya gerçek kişiler tarafından kurulan vakıflar ile kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumları ile kamuya yararlı dernekler ve bunların iştiraklerinde, araştırma-geliştirme kurumları ve diğer kamu kuruluşlarında geçici olarak görevlendirilebilirler. Bu şekilde görevlendirilenler (Adli Tıp Kurumu ile vakıflarca kurulmuş hastahaneler, sağlık merkezleri, sağlık ocakları ve gezici sağlık araçları hariç) döner sermayeden yararlanamazlar. Ancak ilgili bulunduğu Yükseköğretim kurumlarındaki aylık ve diğer ödemeler ile öteki hakları devam eder.

Yükseköğretim Kurulunun isteği ve ilgili kamu kuruluşunun onayı ile yükseköğretim kurumları veya birimleri, ilgili adli mercilerin talebi ile adli tıp mevzuatı çerçevesinde adli tıp olaylarında ve diğer adli konularda resmi bilirkişi olarak görevlendirilebilirler.

(19.04.1990 tarih ve 422 sayılı KHK.nin 2 nci maddesiyle değişmiştir.) (Değiştirilerek kabul: 25.10.1990 tarih ve 3670/11 md.) Bu madde uyarınca görevlendirilen öğretim elemanları kendi kurumlarından alacakları aylık ve ödeneklerin yanısıra, görevlendirildikleri kurumda yürüttükleri görev için birinci derecenin dördüncü kademesinde bulunan bir genel müdürün aylık ve ek gösterge rakamlarının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarı geçmemek üzere ilgili bakan tarafından tespit edilecek miktarı net olarak ikinci görev aylığı şeklinde ayrıca alırlar. Bunlar görevlendirildikleri kurumlarca kendilerine bu suretle yapılan ödemeleri döner sermayelere yatırmak zorunda değildirler. Bunlara görev yapacakları kurumca bu ödeme dışında başkaca bir ödeme yapılmaz.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:30 PM.