![]() |
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş GAZÜ'yü ziyaret etti TüBİTAK'ın sunduğu proje desteklerini anlatmak için Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer'in davetlisi olarak Gaziantep'e gelen TüBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş, Gaziantep üniversitesi'ni (GAZü) ziyaret etti. üniversitede Rektörlük yönetim kadrosu ile birlikte düzenlenen sohbet toplantısında, üniversitedeki öğretim üyelerine verilen projelerden bahseden Prof. Dr. Yetiş, proje desteklerinin sunduğu imkanların çok geniş olduğunu belirtti. öğretim üyelerimizin tek yapacağı şey, fikirlerini projelendirmek ve bu projeleri bize sunmaktadır diyen Prof. Dr. Yetiş, sosyal bilimler alanındaki projeleri de değerlendirdiklerini ancak başvuruların istenildiği düzeyde olmadığını kaydetti. TüBİTAK bünyesinde oluşturulan Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) biriminden de bahseden Prof. Dr. Yetiş, bu birimin çalışmalarının proje başvurularını kolaylaştırdığını, bu birimde oluşturulan on farklı çalışma grubunun projelerin başvuru sürecini hızlandırdığını kaydetti. Gaziantep üniversitesi'nden de TüBİTAK'tan proje alan öğretim üyelerinin bulunduğunu ancak, hedefin daha da fazla sayıda proje olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yetiş, öğretim üyelerine proje başvurusu yapmaları çağrısında bulundu.GAZİANTEP (İHA) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:53 PM. |