Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Widex 50 yıldır işitme cihazı geliştiriyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/426603-widex-50-yildir-isitme-cihazi-gelistiriyor.html)

bluemoon24 18-10-2009 03:34 PM

Widex 50 yıldır işitme cihazı geliştiriyor
 


(Habersaglik-Istanbul) Dünyanın ilk dijital kulak içi işitme cihazını geliştiren Widex, Dünyadaki 50. yılını Türkiyede ise Widex-Elektromediks işbirliğinin 20. Yılını "akıllı mikroçip teknolojisi" ile ürettiği sese doğallık veren ve uzaktan kumandalı işitme cihazı Inteoyu kullanıcılara sunarak kutluyor...



1995 yılında ilk dijital kulak içi işitme cihazı Senso CXi üreten ve bu sebeple Dünya çapında tanınan Widex, yeni geliştirdiği Inteo ile işitme cihazı teknolojisine tam anlamıyla kişiye özel yepyeni bir boyut katıyor. İçindeki akıllı mikroçip ile kullanıcının yaşam biçimine uygun olarak seçim yapabileceği birçok değişik program ve program kombinasyonlarını içeren Inteo, mini bilgisayarı ile tamamen kişiye özel ve interaktif kullanım olanağı sunuyor. Ayrıca kullanıcı, Inteonun uzaktan kumandası ile bulunduğu ortama veya aktiviteye uygun programı seçebiliyor.



Stratejisi her zaman üretim adedinden çok kaliteyi artırmak ve yeni teknoloji geliştirmek olan Widexin yeni ürünü Inteonun "Akıllı Mikroçip" yanında diğer benzersiz özellikleri ise ‘Yüksek Nitelikte- Tanımlı Konumlandırıcı ve ‘İşitebilirlik Arttırıcıdır. "Yüksek Tanımlı Konumlandırıcı" kullanıcının arkasından konuşuluyor olsa bile, konuşan kişinin sesini belirleyen değişken yönlenmeli bir mikrofon sistemidir. İşitme kaybı olan insanlar çoğunlukla örneğin kuş sesi, orkestradaki ziller veya mikrodalga fırının uyarı sesi gibi yüksek frekanslı sesleri işitemez. Bu seslere yalnızca güçlendirme uygulamak, seslerin kullanıcı tarafından işitilebileceği anlamına gelmez. Ancak ‘İşitebilirlik Arttırıcı ile frekans azaltılarak tüm bu seslerin yeniden işitilebilmesi sağlanıyor. Temel olarak, mikroçip ortam gürültüsünü belirleyerek baskılıyor daha sonra konuşma seslerini belirleyerek, söylenen sözcüklerin daha net ve daha anlaşılabilir olmasını sağlayacak şekilde güçlendiriyor.



Inteo aynı zamanda işitme cihazı kullanıcılarının en önemli problemlerinden biri olan kulağa telefon yaklaştırılması, ya da işitme cihazının gevşemesi gibi durumlarda oluşan yüksek frekanslı ıslık sesini de engelleyen bir "(geribesleme) ıslık önleyici" ile işitme cihazı kullanıcılarına maksimum konfor sağlıyor. Inteonun çok zarif ve kulak içinde görünmeyen (Tam Kanal İçi, veya odyoloji dünyasında CIC - Completely-In-Canal olarak adlandırılan) modellerine ek olarak; kullanıcı için daha fazla rahatlık ve sesin daha doğal olarak üretimini sağlayan açık uygulama(Elan) modellerine kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor.



Widex Satış ve Pazarlama Koordinatörü Henrik Christiansen, "Dünyada her 10 kişiden biri işitme kaybı yaşamakta. Her beş kişiden dördü gerçekten ihtiyacı olduğu halde işitme cihazı kullanmamaktadır. Yaşam kalitesini düşüren işitme kaybı sorunu geliştirdiğimiz yeni teknolojilerle artık sorun olmaktan çıkıyor. 10 yıl önce 40tan fazla şirket tarafından paylaşılan işitme cihazı pazarının yüzde 90ı günümüzde şirket birleşmeleri ve satın almaları sonucu 5 şirket tarafından bölüşülmektedir. Widex bu şirketler arasında özkaynakları en güçlü, pazarda birleşme ve satın almaya ihtiyaç duymayacak kadar köklü bir aile şirketidir. Kurucumuz Jan Tøpholmun ‘Widexi endüstrideki en büyük şirket olarak değil -teknoloji lideri olarak görüyorum. En ucuz işitme cihazlarını üretemeyebiliriz- fakat en iyisini biz yaptığımız sürece bu beni rahatsız etmez sözü ilkemizdir ve bizim hem teknoloji geliştirme hem de en kaliteliyi üretme konusundaki çalışmalarımızı desteklediğinin ifadesidir" dedi.



Widexin Türkiye Distribütörü Elektromediksin yöneticilerinden Selmin Pirali ise "Babamız Suat Karabeyoğlunun 1978 yılında kurduğu ve sektörün ilklerinden olan Elektromediks, o yıldan bu yana her zaman yenilikleri takip etmiş, kaliteli olanı Türk insanına sunmaya özen göstermiştir. Widex markalı işitme cihazları kullanıcıların en rahat ettikleri ve güvendikleri markaların başında gelmekte. Pek çoğumuzun fark ettiği gibi gelecekte var olabilecek tüm şirketlerin ortak özelliği ‘kişiye özel üretim yapabilmeleri olacak. Widex, yeni ürünü Inteo ile işitme cihazı sektöründe bunun öncülüğünü yapıyor. " dedi.





İşitme engellilerin yaşam kalitelerini artırmayı ve her zaman teknolojide öncü olmayı kurumsal değer olarak benimseyen Widex ürünleri 2 yıl garanti kapsamındadır.





İşitme Kaybı Hakkındaki Rakamlar:



Dünyada her 10 kişiden birinde işitme kaybı olduğu belirtilmekte. Sadece Avrupada işitme kaybı olan 70 milyon kişi bulunmaktadır. Kuzey Amerikadaysa bu rakamın 30 milyon civarında olduğu sanılmaktadır.



Kaynak: SağlıkHaber


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:02 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.