Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Yatalak hastalara evde bakım hizmeti (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/426503-yatalak-hastalara-evde-bakim-hizmeti.html)

bluemoon24 18-10-2009 03:25 PM

Yatalak hastalara evde bakım hizmeti
 
İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, düzenlediği basın toplantısında, bir toplumun kalkınması ve gelişmesi için sağlık hizmetlerinin eksiksiz ve düzenli yapılmasının önemli olduğunu, bu hizmetlerin insana verilen değeri gösterdiğini söyledi.



Müdürlük olarak hizmetlerinin daha verimli olması amacıyla Evde Sağlık Hizmetleri uygulamasını başlattıklarını ifade eden Küçükkendirci, Bu, yatağa bağımlı, yaşlı, bakıma muhtaç, özürlü, hastanede uzun süre tedavi görmüş ve tedavinin devamının evde sürdürülmesi gereken vatandaşlarımıza, ihtiyaçları olan sağlık hizmetlerinin ev ortamlarında sunulmasıdır dedi.



Bu hizmetlerin yürütülmesi amacıyla bir araç tahsis ettiklerini, 1 doktor, 1 hemşire ve 1 şoförden oluşan ekibin bugünden itibaren hizmet vermeye başlayacağını bildiren Küçükkendirci, bununla birlikte hastanın durumuna ve ihtiyaçlarına bağlı olarak ekibe diğer sağlık personelinden de destek verileceğini kaydetti.



Çalışmaya başlarken ilk etapta sağlık ocakları tarafından evde sağlık hizmetine ihtiyacı olan vatandaşların tespit edilip, adres bilgileriyle birlikte birimlerine bildirildiğini belirten Küçükkendirci, şöyle devam etti:



Ayrıca aracımızın üzerinde yazılı olan '23 78 112' No'lu birim telefonu aracılığıyla da vatandaşlarımız bize ulaşarak hastaları bildirebilirler. Bu tespit işleminin ardından ekibimiz hastalarımızı tek tek ziyaret ederek durum belirlemesi yapıyor. Evde sağlık hizmetlerine ihtiyacı olan hastaların dijital ortamda kayıtları yapılarak sağlık dosyaları oluşturuluyor. Bu dosyada, yaşadığı sağlık sorunları, halen devam eden hastalığın seyri ve geçirdiği tedavileri bulunuyor. Daha sonra, hastayı sürekli takip eden mevcut doktorun ya da ekip doktorumuzun önerileri doğrultusunda tedavi planı düzenleniyor.



HASTA BELLİ PERİYOTTA ZİYARET EDİLECEK



Hastaların reçetelerinin yazılarak, gerekirse ilaç temini sağlanacağını ifade eden Küçükkendirci, şunları kaydetti:

Ekip hemşiresi de hastanın ihtiyaçları doğrultusunda bakım planı hazırlıyor. Bu bakım planı varsa vücutta oluşan yatak yaralarının bakımı, yüksek tansiyon, şeker hastalığı gibi kronik hastalıkların takibi, sonda, katater bakımı ilaç uygulaması, serum takma, kan alınması gibi tıbbi uygulamalarla beraber hastaya psikolojik destek sağlanmasını da içeriyor. Hastaya yapılması gereken basit tıbbi uygulamalar konusunda hasta ve hasta yakınlarına eğitimler veriliyor. Bir sonraki aşama, hastanın belli periyotlarda ziyaret edilerek bakım ve tedavilerinin düzenli yapılmasını içeriyor.

Ekibin mesai saatleri içinde Selçuklu Sağlık Grup Başkanlığına bağlı olarak hizmet vereceğini bildiren Küçükkendirci, bu hizmetin Ereğli ve Seydişehir'de de verilmeye başladığını, Akşehir ve Beyşehir gibi büyük ilçelerde de başlatılacağını sözlerine ekledi.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.