Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Yaşlılarda intiharlar artıyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/426446-yaslilarda-intiharlar-artiyor.html)

bluemoon24 18-10-2009 03:21 PM

Yaşlılarda intiharlar artıyor
 
Akdeniz üniversitesi tarafından Yaşlılar Haftası dolayısıyla düzenlenen sempozyumlara katılmak üzere Antalya'ya gelen Prof. Dr. Jurgen Hove, Avrupa ve dünyada 60 yaş üzeri nüfusun giderek arttığına dikkat çekerek, Avrupa'da her yıl 60 yaş ve üzeri olan her 100 bin kişiden 16'sı r ediyor. İntihar edenlerin büyük bölümünü erkekler oluşturuyor. Bunun nedeni erkeklerin kendilerini birçok konuda sorumlu hissetmeleri ve iş yapamaz hale geldiğinde başkalarına muhtaç olarak yaşamanın zor gelmesidir dedi.

Hove, Türkiye'de de 60 yaş üzeri r eden insanların r nedeninin Avrupa ile aynı olduğunu, ancak Türkiye'de bu konuda herhangi bir resmi verinin bulunmadığını kaydetti.



AVRUPA'DA NüFUS AZALIYOR



Avrupa nüfusunun her yıl daha da azaldığını ve yaşlandığını ifade eden Hove, Avrupa'da 45 yaş üzeri nüfus çok artıyor. Bu da beraberinde çeşitli rları getiriyor. özellikle 80 yaş üzeri insan sayısı büyük oranda artacak. Avrupa'da nüfus artış hızı eksi 0.68'dir. Avrupa'da iyi ki Türkiye var, eksi olan nüfus artışı Türkiye sayesinde artılara çıkabilir. Türkiye'de nüfus artış hızı yüksek diye konuştu.

Antalya'nın Avrupa şehirlerini aratmadığını ve Antalya'da yaşam şartlarının Avrupa ile aynı düzeyde olduğunu vurgulayan Jurgen Hove, şunları söyledi:



Türkiye ile ilgili herhangi bir r verisi yok. Ancak özellikle Antalya, Avrupa ile benzerlik taşıyor. Antalya merkezde 800 bin kişinin yaşadığını var sayarsak, Antalya'da her 100 bin kişiden 13'ünün ra bağlı öldüğünü söyleyebiliriz. Ayrıca 2 bin civarında kişinin de her yıl ra teşebbüs ettiği söylenebilir. Ancak Türk toplumunda r girişimleri genellikle gizli tutuluyor.



Eski doğu bloku ülkelerindeki yaşlı insanların ekonomik nedenlerle ra daha meyilli olduğuna da değinen Hove, madde ve alkol kullanımının da r girişimini tetiklediğini belirtti. Hove, 12-18 yaş kızların erkeklere oranla daha fazla r eğiliminde olduğunu, bu yaştaki kızların ilk aşk deneyimlerinin başarısız olması, aile baskısı ve okuldaki durumunun r etmesine neden olabileceğini ifade etti.

İntihar nedenlerinin ülkelerdeki anlayışa göre değiştiğini belirten Hove, Türkiye'de bir kişinin aile olayları, namus ve onurlarının zedelenmesi nedeniyle r edebileceğini ama Almanya'daki bir kişinin bu gibi sebepler yerine işsiz kalmasının daha etkili olabildiğini sözlerine ekledi.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.