![]() |
YILLARA `DUR` DEYİN 40`lı yaşlarda yaşlanmaya yol açan kortizol hormonunun salgılandığını söyleyen bilimadamları, uzun süre genç kalmak için tüketmeniz gereken besinleri sıraladı. Kariyer, çocuk, maddi sorunlar, gelecek planları... Bu durumların en yoğun olarak yaşandığı 40`lı yaşlarda, stres seviyesi doruğa ulaşır. "Bu dönemde stres seviyenizi en aza indirecek besinler tüketmelisiniz" diyen bilimadamları, aynı zamanda 40`lı yaşlarda kalpdamar sağlığından tansiyona kadar pek çok hastalığın da en riskli süreci olduğunu söylüyor. Bu nedenle araştırmacılar, 40`lı yaşlarda tüketilen besinlerin yaşam süresinde de büyük etkisini vurguluyor. Haftada bir et Metabolizmaya zarar vererek yaşlanmayı hızlandıran hormon olan kortizolun bu dönemde aşırı salgılandığının altını çizen bilimadamları, kortizolun salgılanmasını azaltmak için meditasyonu öneriyor. "40`lı yaşlarda kırmızı eti haftada bir-iki kez tüketmenizde bir sakınca yok" diyen uzmanlar, etin mutlaka yağsız olması gerektiğini söylüyor. Kilo aldıran unsurun yağlı yiyecekler olduğunu belirten araştırmacılar, yağın kesilmesi veya iyice azaltılmasının doğru olmadığını söyleyerek, "Zeytinyağını pişirmeden tüketmeye özen gösterin" diyor. Sebzeleri çiğ yiyin 40`lı yaşlarda beslenmeyle ilgili şunlar yapılmalı: "Şeker kullanımını önce yarıya, sonraları dörtte bire indirin. Hücrelerinizi serbest radikallerin zararlarından korumak için günde 5 öğün sebze ve meyve tüketin. Sebzeleri çiğ ya da az pişmiş olarak yiyin. Çünkü sebzeler pişirildiklerinde vitamin değerlerini yüzde 20-80 oranında kaybeder. Brokoli, maydanoz ve su teresinden vazgeçmeyin. Bu sebzeler, vücudunuzu toksinlerden arındıran etkiye sahip. E vitamini şart Mutlaka kalsiyum içeriği yüksek olan gıdaları tüketmelisiniz. Eğer yapamıyorsanız kalsiyum içeren vitamin takviyeleri de kullanabilirsiniz. Eğer spor yapıyor ya da yoğun stres ortamında çalışıyorsanız, vücudunuzun halsiz kalmaması ve yıpranmaması için C ve E vitamini içeren multivitamin haplarını bir sağlık uzmanına danışarak alın." İşte 40`lı yaşlarda tüketmeniz gereken besinler: Yeşil yapraklı sebzeler, balık, kepekli ekmek, meyve, çay, kahve, brokoli, tere, lahana, kabak, ıspanak, günde 1 bardak süt, karpuz, muz, üzüm, vişne, çilek, pırasa, kayısı, yarım yağlı peynir, ısırgan otu, nane, kekik gibi doğal otlar, enginar, kereviz, kivi ve bal. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:42 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.