![]() |
Üniversite araştırmasından mali özerklik talebi çıktı Eğitim Sen tarafından 278 öğretim üyesi arasında yaptırılan araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 74'ü akademik veya hem akademik hem de mali özerklik istiyor. öğretim elemanlarının yüzde 64'ü türban yasağının sürdürülmesi gerektiğini düşünüyor. EĞİTİM Sen tarafından düzenlenen Demokratik üniversite Sempozyumunda, 6 üniversiteden 278 öğretim üyesi arasında yapılan araştırmanın sonuçları açıklandı. Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, sendika genel merkezinde düzenlenen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de yıllardır artan eğitim sorunlarına çözüm üretilemediğini, bunun yerine çözümün başka alanlara havale edildiğini savundu. Dinçer, üniversitelerin akademik, idari ve mali yönetiminin, en geniş anlamıyla üniversitelilerin ve halkın talep ve ihtiyaçlarından tamamen kopuk bir şekilde yürütüldüğünü iddia ederek, üniversite bileşenlerinin yönetim mekanizmalarından sürekli dışlandığını ileri sürdü. Dinçer, üniversiteler öncelikle siyasal iktidarların etki alanında olmaktan çıkarılmalı, üniversitelerin tüm kurumlardan, siyasi iktidardan, sermayeden ve onun uzantılarından bağımsız olarak kendi kararlarını almaları sağlanmalıdır dedi. 6 üniversiteden 278 öğretim üyesi arasında yapılan araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırmanın sonuçlarından bazıları şöyle: Araştırmaya katılanların yüzde 73'ü maaşlarını yetersiz buluyor. Katılımcıların yüzde 23-26'sı küçük düzeltmelerle YöK'ün sürdürülmesinden, yüzde 32'si tümden kaldırılmasından yana. Katılımcıların yüzde 74'ü akademik veya hem akademik hem de mali olarak özerklik istiyor. öğretim elemanlarının yüzde 64'ü türban yasağının sürdürülmesini istiyor. Katılımcıların yüzde 47'si AB'ye üyelikten, yüzde 46'sı üye olmamaktan yana. Hürriyet Ankara |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:24 PM. |