Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   İTO: Ölüm orucunu izleyeceğiz. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/425995-ito-olum-orucunu-izleyecegiz.html)

bluemoon24 18-10-2009 02:44 PM

İTO: Ölüm orucunu izleyeceğiz.
 


(Habersaglik-Istanbul) İstanbul Tabip Odasından yapılan açıklama aşağıdaki gibidir.



Cezaevleri 21. yüzyılda 100' ün üzerinde insanın ölmesi, sakat kalması ile sonuçlanan ciddi sorunların çözümlenemediği uygulamalarla ülkenin gündeminde üst sıralarda yer alması gereken bir başlık iken, bu sorunun iletişim alanlarında hiç yer bulmadığını, bulamadığını üzüntüyle gözlüyoruz.



Dğnyada 11 Eylül'ün ardından genel bir korku hükümdarlığı oluşturulmaya çalışırken, bir yandan da cezaevlerinin yerini sosyal programlara katılım ve topluma yararlı görevler ile zenginleştirilen cezalandırma yöntemlerinin alacağı modelleri karşımıza çıkmaktadır. Türkiye'de ise tecrit uygulanması anlamına gelen cezaevi modelleri ve infaz düzenlemeleri, korku hükümdarlığının beslenmesinden yana tutum almaktadır. Tecrit uygulamasının insan sağlığı üzerindeki tahrip edici etkilerine daha önce meslek örgütümüz tarafından hazırlanan raporlarla değinilmiş ancak bu bilimsel yaklaşım dahi iletişim alanlarına yansımamıştı.



Yaşanabilecek sorunlara dikkat çekmek ve sessizliği kırmak amacıyla, Dünya Avukatlar Günü olan 5 Nisan'da ölüm orucuna başladığını ifade eden Av. Behiç Aşçı' nın, bu süreçte sağlık durumunu izleme sorumluluğunu üstlenen İstanbul Tabip Odası İnsan Hakları Komisyonumuz, 178. günde Kardiyoloji, Nöroloji, Psikiyarti ve Adli Tıp uzmanlarından oluşturulan bir heyet ile görüşme ve muayeneleri gerçekleştirilmiş, bu sürece dair kamuoyunun bilgilendirilmesi ve sesizliğinin kırılması amacıyla Av. Behiç Aşçı' nın onamı ile sağlk durumunun kamuoyu ile paylaşılmasına karar verilmiştir.



Yeni ölümler olmaması, insan sağlığının korunması ve sağlıklı yaşam hakkının savunusu için hızla çözüm üretilmesini talep ediyor, tüm insanları sesimizi çoğaltmaya dvet ediyoruz.



Kaynak: SağlıkHaber


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:54 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.