Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   İşinden memnun olmayan kişinin boynu ağrıyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/425844-isinden-memnun-olmayan-kisinin-boynu-agriyor.html)

bluemoon24 18-10-2009 02:32 PM

İşinden memnun olmayan kişinin boynu ağrıyor
 


Özellikle ileri yaştaki kilolu kişiler, işinden memnun olmayanlar ve titreşimli alet kullananlar risk altında



Boyun kireçlenmesi, boyun omurlarının ve aralarında bulunan disk yapılarının yıpranması sonucu ortaya çıkan bir tablo. Meydana gelen değişiklikler, omuriliğin geçtiği kanalı veya omurlar arasından çıkan sinirlerin geçtiği kanalları daraltarak sinirlerde bası oluşturuyorlar. Bu basıya bağlı olarak boyunda ve kollarda ağrı ve uyuşma gelişiyor. Şikâyetler sıklıkla 40'lı yaşlarda ortaya çıkıyor ve yaş ilerledikçe görülme sıklığı artıyor. Boyun ağrısı, boyun hareketlerinde kısıtlılık ve boyun kaslarında gerginlikle kendini gösteren hastalıkta, kas güçsüzlüğü ve duyu kusurları da görülebiliyor. Anadolu Sağlık Merkezi'nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Yaprak Demir, zamanla omuzlara ve sırta yayılan ağrının uzun vadede depresyonu da tetiklediğini belirtiyor. Ağrı süresi uzadıkça, uyku bozukluğu ve depresyon şikâyetleriyle karakterize kronik ağrı sendromu denilen tablo gelişiyor.



KİLO BÜYÜK PROBLEM



İleri yaştakiler, fiziksel olarak ağır işlerde çalışanlar (ağır kaldırma, titreşimli aletlerin kullanımı vs), uzun süre aynı pozisyonda çalışanlar, işinden memnun olmayanlar, monoton iş hayatı olanlar, kilolu kişiler, ciddi omurga eğrilikleri (skolyoz) bulunanlarda boyun kireçlenmesi riski daha fazla. Genellikle ön muayene sırasında konulan kireçlenme teşhisi, boyun filmi, MR, bilgisayarlı tomografi ve sinir ileti çalışmaları ile kesinleştiriliyor.



TELEFONU KULAKLIKLA KULLANIN



Boyun kireçlenmesinde öncelikle ilaç tedavisi ile fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemleri uygulanıyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon programlarında sıcak, soğuk tedavileri, elektrik tedavisiyle kas spazmı ve kola yayılan ağrının azaltılması sağlanıyor. Boyna yapılan çekmeler, kola yayılan ağrının azaltılmasında kullanılıyor. Ağrı kontrol altına alındıktan sonra boyun kaslarını kuvvetlendirici, duruşu düzeltmeye yönelik egzersiz programlarına başlanıyor. Cerrahi tedavi, omurilik basısı, sinir kökü basısı veya omuriliği besleyen atardamarlara olan basıları ortadan kaldırmak için uygulanıyor.



TEDAViSi YAPILIYOR



Boyun kireçlenmesinde öncelikle ilaç tedavisi ile fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemleri uygulanıyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon programlarında sıcak, soğuk tedavileri, elektrik tedavisiyle kas spazmı ve kola yayılan ağrının azaltılması sağlanıyor. Boyuna yapılan çekmeler, kola yayılan ağrının azaltılmasında kullanılıyor. Ağrı kontrole alındıktan sonra boyun kaslarını kuvvetlendirici, duruşu düzeltmeye yönelik egzersiz programlarına başlanıyor. Cerrahi tedavi, omurilik basısı, sinir kökü basısı veya omuriliği besleyen atardamarlara olan basılar ortadan kaldırmak gerektiğinde uygulanıyor.



Kaynak: SağlıkHaber


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.