Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Ölümcül hastalara ilaç denemesi tartışılıyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/425709-olumcul-hastalara-ilac-denemesi-tartisiliyor.html)

bluemoon24 18-10-2009 02:20 PM

Ölümcül hastalara ilaç denemesi tartışılıyor
 
ABD'de, ölümcül hastalara, hala üzerinde çalışılan ilaçları deneme izni verilip verilmemesi tartışılıyor. Bazı uzmanlar, izin verilmesinin yaratacağı tehlikelere dikkati çekiyor.





Tartışmayla ilgili Teksas üniversitesinden Profesör Emil Freirech, ölümcül hastaların riskleri göze almasına izin verilmesini savunurken, Minnesota Onkoloji ve Hemotoloji Derneğinden Dr. Dean Gesme, bu tür bir iznin hem bireylere, hem de bilime zarar verebileceğini belirtti.



Amerikan Gıda ve İlaç İdaresinin, ölümcül hastalığa yakalanan kişilerin, hala üzerinde araştırma yapılan, kullanımının güvenirliği alanında birinci aşaması tamamlanmış ilaçları denemelerine izin verilmesiyle ilgili onayın kapsamını genişletmeyi önerdi.



Dr. Gesme, güvenilirliğiyle ilgili birinci aşamayı geçen ilaçların yüzde 90'ından fazlasının daha sonra kullanılamaz bulunduğuna işaret etti.



Kullanımı onaylanan ilaçların çoğunun da hayat kurtarıcı olmadığını ve aşamalı bir iyileşme sağladığını belirten Dr. Germe, bu tür uygulamanın boş ümitlere, ayrıca klinik deneylerle ilgili sistemde aşınmalara yol açacağını kaydetti.



Profesör Freirech ise deney aşamasındaki ilaçları, hayatta kalma umudu azalan hastaların kullanabilmesine ilişkin onayın ilaçların geliştirilmesini hızlandıracağı görüşünü savundu. Reirech'e göre, henüz onaylanmamış ilaçların ağır hastalar üzerinde kullanılmasının doktorlara araştırmalarında sistemli veri elde etme olanağı sağlayacak.AA


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.