Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Reiki (http://www.hayatimdegisti.com/forum/reiki/)
-   -   REİKİ'NİN HAYATIMIZA AKTARIMI VE KULLANIMI (http://www.hayatimdegisti.com/forum/reiki/3145-reikinin-hayatimiza-aktarimi-ve-kullanimi.html)

fatale 17-12-2007 10:20 PM

REİKİ'NİN HAYATIMIZA AKTARIMI VE KULLANIMI
 

Reiki’yi nerelerde kullanabiliriz, hayatımızda nelere aktarabiliriz? Aslında tek ve kısa bir cevabı var, heryerde !

Konuyu biraz açalım, birkaç konu başlığında toplayalım:

Mekan Temizliği:

Bulunduğunuz mekanı enerjetik olarak temizlemeniz, arındırmanız mümkündür. Bulunulan ortamda negatif ( durgun ) enerjilerin arındırılmasında kullanabiliriz. Bizi negatif besleyen ( enerji alanımız “ auramızı” küçülten, kendimizi kötü, zayıf, sağlıksız hissettiren )enerji alanını temizler. İyi, sağlıklı, keyifli hissettirecek bir ortam haline getirir. 2.aşama eğitiminde alınan sembol bilgileri ile de bu çalışma daha uzun süre etkili kalabilecek hale getirilebilir. Uygulayacağımız bir şifa çalışması ya da meditasyon, bir toplantı, önemli bir görüşme öncesi ve sonrası mekan temizliği olumlu sonuçlar verir.

Eşyalar:

Korumak istediğimiz, arızalanan, çalışmayan bütün makine ve eşyalarda uygulayabiliriz. Sıkışan kilit, cep telefon şarjı, akü, bilgisayar errorlerinde, nasıl sonuçlar verdiği hemen tüm Reiki kitaplarında rastlayabileceğiniz, kendi uygulamalarınızda da bundan farklı olmadığını yaşayabileceğiniz örneklerdir. Başlangıçta şaşırtıcı gelen bu hoş denemeleri yapabilirsiniz.

Meditasyonlar, spiritüel çalışmalar:

Reiki’nin verdiği derinlikle meditasyon çalışmalarınızdaki farkındalık ve keyfi daha yoğun yaşayabilirsiniz. Dünya ana bağlantımızı naif bir şekilde hatırlatan, birey-evren dengelerini kuvvetlendirecek sonuçları yaşayabilirsiniz. Duygu ve düşüncelerinizin özüne inebilip, gerçekten kendinizi tanıma yolunda önemli adımlar atabilirsiniz.

İlaçlar:

Kullandığınız ilaçların etkilerini olumlu anlamda kuvvetlendirmede, ( ilaç etkisinin daha erken başladığı ve etki süresinin uzadığı gibi), ilaçların yan etkilerindeki azalmaları gözlemleyebilirsiniz. Tıbbi tedavilerin olumlu sonuçlarının daha seri bir şekilde gerçekleştiğine şahit olabilirsiniz.

Besinler:

Yemeklere uyguladığınız zaman yemeklerin lezzetlerinin farkedilir şekilde arttığına tanık olabilirsiniz. Bunun besinlerdeki toksinlerin ve katkı maddelerinin arınması ile alakalı olduğunu hissedebilirsiniz. Misafirlerinize Reiki verdiğiniz ve vermediğiniz yemekler ile onlara belli etmeden hoş sürprizler yapabilirsiniz. İçeriğinde çok özel malzemeler olmayan bir yemek ya da mezenin Reiki uygulaması ile nasıl tercih edilir hale geldiğini gözlemleyebilirsiniz.

Koruma Amaçlı:

Kendinizi, mekanınızı, eşyalarınızı dış negatif etkilerden koruyabilirsiniz. Özellikle 2. aşama sembol eğitimi ile bunu daha uzun süreli etkili halde gerçekleştirebilirsiniz.

Hoşlanmadığınız, enerjetik anlamda iyi hissetirmeyen kişi ya da ortamlarda koruma prosedürünün ne kadar rahatlatıcı olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Bitki ve Hayvanlarda Uygulama:

Bitki ve ihtiyacı olduğunu gördüğünüz hayvanlardaki uygulamaların ne kadar şaşırtıcı sonuçlar verdiğine şahit olabilirsiniz. Özellikle bu konuda ne kadar önyargısız cevaplar geldiğini bilerek yaşayacaklarınız sizler için çok hoş deneyimler olacaktır

Hamilelikte Reiki:

Bu konuyu ayrı bir başlıkta vermemizin nedeni hamileliğin herhangi bir şifa prosedürü gerektiren durumlardan daha farklı ve daha özel olmasındandır.

Çin geleneğinde doğum günü dünyaya geliş günü değil, ana rahmine düşme anı olarak kabul edilir. Bu da gösteriyor ki, intra-uterin dönem (anne karnında geçen dönem ) bizim hayatımızın bir parçası hem de çok önemli bir parçasıdır. Batı tıbbı da bu konuya özellikle son yıllarda çok yoğun şekilde eğilmiştir.

Ana karnındaki gelişim özellikle teknolojinin gelişmesiyle daha detaylı şekilde incelenebilir hale gelmiş, bu dönemde gerçekleşen patolojilerin ve doğum anındaki patolojilerin ileriki yıllarda nasıl etkiler ortaya çıkarabildiği daha detaylı bir şekilde takip edilebilmiştir.

Halen bütün detaylarıyla bilinemese de bu dönemin önemi hepimizin malumudur. Özellikle bu dönemde bebeğe verilecek Reiki’nin ne denli olumlu etkilerde bulunduğu deneyimlerde aktarılmaktadır. Anne adayının hamilelik dönemini rahat ve huzurlu geçirebilmesine katkıları artık bilinen bir gerçektir. Bebeğin bu dönemde, doğumunda ve doğumu sonrasında Reiki enerjisiyle ne kadar olumlu şekilde beslendiği de yine tüm deneyimlerin ortak paydasıdır.

Sevginin en saf ve temiz hali ile beslediği anne-bebek ilişkisi, Reiki’nin ön koşulsuz sevgi ve şifa desteği ile harikulade bir tablo ortaya çıkarmaktadır.

Reiki’nin hayatımıza, günlük kullanımımıza aktarımı sadece yukarıdaki başlıklardan ibaret değildir. Aklınıza gelen her yerde her koşulda Reiki size kapalı zannettiğiniz kapıları açan bir destektir. Reiki’yi kullanmaktan çekinmeyin. Özellikle tıp mensubu arkadaşlarımıza ve diş hekimi meslekdaşlarımıza hastalarında destekleyici tedavi olarak kullanmalarını tavsiye ederim. Sonuçları hem hasta hem de hekim için tatminkar olacak hoş deneyimleri yaşamanızı yürekten dilerim.

Reiki ile değil Reiki’yi yaşayacağımız ışık dolu günler dileği ile...

Zeki Yüksekbilgili

sulara 21-05-2009 09:00 PM

Cevap: REİKİ'NİN HAYATIMIZA AKTARIMI VE KULLANIMI
 
Bir arkadasım fızyoterapıst.Calıstıgı kısıler engellı otıstık sıpastık ve felclı hastalar.Bır cok hastasının ıyılesme donemı bır ıkı seneyı bulabılıyor ve aılelerı cok buyuk emek harcıyorlar.Aklıma geldı bugun onla konusurken reıkının faydası olabılırmı acaba..Hastalarına sıfa verebılırmı fızık tedavı surecınde.Yada ıyılesme ne yonde olur acabaa

yasal06 21-05-2009 10:12 PM

Cevap: REİKİ'NİN HAYATIMIZA AKTARIMI VE KULLANIMI
 
Alıntı:

sulara Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 463210)
Bir arkadasım fızyoterapıst.Calıstıgı kısıler engellı otıstık sıpastık ve felclı hastalar.Bır cok hastasının ıyılesme donemı bır ıkı seneyı bulabılıyor ve aılelerı cok buyuk emek harcıyorlar.Aklıma geldı bugun onla konusurken reıkının faydası olabılırmı acaba..Hastalarına sıfa verebılırmı fızık tedavı surecınde.Yada ıyılesme ne yonde olur acabaa

reiki hakkında çok az şey biliyorum ama bildiğim kadarıyla reiki şife enerjisi olarak da kullanılıyor.. zaten çoğu doktorun normal tedavilerine ek olarak reikiyi hastalarına uyguladıklarını okudum, yurtdışında bu şekilde çalışan hastaneler varmış

peacemaker 03-06-2009 01:52 AM

Cevap: REİKİ'NİN HAYATIMIZA AKTARIMI VE KULLANIMI
 
Evet Reiki. Evrensel yaşam enerjisi.Kaynağını yaradanımdan alır.Reiki kişinin bütününe, fiziksel ve ruhsal bütününe en hayırlı olacak şifayı getirir.Bazen şifa iyileşme olacağı gibi, bazen de hastalığın kendisi olabilir.Reikiyi alan,şifayı talep eden kişi nin durumunda bir süre artan bir seyir olabilir.Bu tamamen şifanın kendisidir.Önemli olan şey şifacının bu derde deva olmadığının,sadece şifacı kişinin hayrına olan şifaya kanal olduğunun bilinmesidir.Reiki nin fiziksel veya ruhsal rahatsızlıklarda hiç bir zaman tek başına tedavi olarak düşünülmemeli; ancak şahsi fikrim her zaman kişinin bütünüe en hayırlı şifayı getirdiğidir.Evrensel yaşam enerjisi sadece insana değil canlı veya cansız bütün herşeye nüfuz eder ve zaten her zerrede zaten mevcuttur.Sadece canlılara değil, yediğimiz yemeğe,içtiğimiz suya, ilaçlara hatta aldığımız nefese bile reiki aktarabilir ve şifalandırabiliriz.
Yaşadığım deneyimlere dayanarak söyleyebilirimki Reiki çok yumuşaktır ve sevginin enerjisidir ve insanın içinde eksikliğini hissettiği şeyi bulmanın,kendini keşfetmenin ve kendin olmanın en güzel yollarında biridir.Teşekkür ediyorum varlığı için:)
Yasal ında söylediği gibi daha çok amerikada ve bazı avrupa ülkelerinde hastanelerin bu konuda ayrı bir bölümlerinin olduğunu bende senseimden öğrendim.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:55 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.