![]() |
Balığın farklı lezzeti 1 kg mezgit fileto 50 gr. kaşar peyniri 3 adet yumurta Bir tutam maydanoz ½ su bardağı un Galeta unu 250 gr. tereyağ Bir miktar sıvı yağ Tuz Karabiber Çıkartılmış olan mezgit filetoları yıkayıp temizledikten sonra kurumaya bırakın, üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Bu arada tereyağı ve sıvı yağı kızartma tavası içinde kızdırın. Bir kabın içinde yumurtayı çırpıp rendelenmiş kaşar peyniriyle karıştırın ve filetolarınızı önce una, sonra yumurta karışımına ve en son da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. İki tarafının da kızarmış olmasına dikkat edin. Balıkları servis tabağına aldıktan sonra dilerseniz üzerine ince doğranmış maydanozu serpebilirsiniz. Şarap tavsiyesi; Terra de France Sauvignon Blanc Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:06 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.