![]() |
Sardalya buğulama 1 kg. Sardalya 2 kahve fincanı su 2,5 kahve fincanı zeytinyağı 2 çorba kaşığı salça 1 adet limonun suyu ½ demet maydanoz yeteri kadar tuz Balıkların içleri iyice temizlenip, üstü de ovularak iyice yıkanır. Bir tepsinin içine dizilerek yertleştirilir. Üzerine zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, dereotu ve salça eklenir. Tuzu serpilip limon suyu da katıldıktan sonra tepsinin kapağı kapatılır. Orta ısıda 20 dakika pişirerek ateşten alınır ve servis edilir. (Tarif ve görsel; Fethi usta (Güngör) ile Vefa Zat'ın Geleneksel Meyhane Mutfağı'ndan Balık Yemekleri adlı kitabından alınmıştır.) Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:06 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.