![]() |
Fesleğen domates soslu biftek 4 parça biftek 1 tane yumurta, 1 yemek kaşığı suyla çırpılmış ½ bardak baharatlı galeta unu 1 kutu dilimlenmiş domates konservesi 1 tutam fesleğen 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz İsteğe göre parmesan peyniri Bifteklerin iki tarafını da önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa batırın. Tavanın içine zeytinyağını dökerek tavayı kızdırın ve iki parça bifteği koyun. Bir tarafı kızardığında diğer tarafını çevirin. Pişen etleri alın. Aynı işlemi diğer etler için tekrarlayın. Domatesleri tavaya atın ve 2 dakika kadar karıştırın. Daha sonra küçük küçük kestiğiniz sarmısağı ve fesleğini tavaya atıp biraz tuz ekleyerek karıştırın. Sosunuz hazır hale geldiğinde ocaktan alın ve etin üzerine dökün. Dilerseniz rendelenmiş parmesan peynirinden bir tutam üzerine atabilirsiniz. Şarap tavsiyesi; Terra de France Merlot-Cabernet Sauvignon Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:33 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.