![]() |
Akdeniz mutfağından pratik ve lezzetli tarifler Gıda Endüstrisinde Güvenli Gıda Üretmek adlı kitabıyla tanınan Teslime Mahmutoğlu Pegasus Yayınları'ndan çıkan "Ekmek ve Yemek Tarifleri" ile Türkiye ve Diğer Kuzey Akdeniz ülke mutfakları'ndan pratik ve lezzetli tarifleri okuyucularına aktarıyor. ODTÜ mezunu Gıda Mühendisi olan Teslime Mahmutoğlu aynı zamanda Tübitak Bilimsel Araştırmacısı, ISO 9000 (Kalite Sistem) ve HACCP/ISO 2200 (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi) tetkikçisi. Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği üyesi Mahmutoğlu kitabında fırında ekmek dilimleri, baget ekmekler, pide ve lavaş ekmekler gibi pek çok ekmek çeşidinin yanı sıra sebzeler ve otlar üzerine de tarifler veriyor. Mezeler, salatalar, balık ve diğer su ürünleri, güveç yemekleri, soslar gibi geniş bir yelpazede 400 tane tarif içeren kitap aynı zamanda minik sözlük ve mutfak terimleri bölümüyle de okuyucuyu bilgilendiriyor. Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:48 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.