![]() |
Maydanozlu karides 250 gr. karides, derisi soyulmuş 4 diş sarmısak, tuzla ezilmiş 1/3 demet maydanoz, ince kıyılmış 2 çorba kaşığı limon suyu 1/3 bardak yağ Tuz Büyük bir tavanın içine yağı koyup, 30 saniye kadar yağın ısınmasını bekleyin. Karidesleri ezdiğiniz sarmısak ile birlikte tavaya atın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Karideslerin rengi pembeye döndüğünde ince ince kıydığınız maydanozları tavaya atın. Üzerine limon suyunu ve dilediğiniz kadar tuz ekleyip iyice karıştırın. Tavayı ateşin üzerinden alın. Salatayla birlikte servis edebilirsiniz. Şarap tavsiyesi; Terra Sultaniye Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:09 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.