![]() |
Hafif bir lezzet Karidesli salata 150 gr. karides Salata için dilediğiniz yeşillikler 1 adet avokado 30 gr. kapari 2 adet kırmızı turp 1 tatlı kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı hardal Tuz ve karabiber Karidesi hazırlamak için: 1 çorba kaşığı sirke 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı tuz Derin bir tencereye su koyun. Suyun içine 1 çorba kaşığı sirke, bir çorba kaşığı tuz ekleyin. Tuzu koyduktan sonra erimesi için iyice karıştırın. 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyarak dörde bölüp suya atın. Karidesleri kaynayan suya atarak kaynatın. İyice süzdükten sonra soğuk sudan geçirin. Bir süre buzlukta beklettikten sonra karidesli salatanızı yapabilirsiniz. Avokadoyu yıkadıktan sonra soyun ve ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyin. Enlemesine dilimleyin. Bu arada turpları da ayıklayıp ince ince dilimleyin. Kaparinin suyunu süzün. Yeşilliklerinizi de yıkayıp dilimleyin. Tüm malzemeleri bir kaba koyun, üzerine karidesi ekleyin, iyice karıştırdıktan sonra hardal ve mayonezi karıştırarak hazırladığınız sosu tuz ve karabiber ile karıştırıp salatanın üzerine dökün. Şarap tavsiyesi; Terra Sultaniye Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:03 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.