![]() |
Arnavutköy'de Egeyi yaşamak isteyenlere... Adını aslında yabani Antep fıstığı anlamında kullanılan ottan alan Melengeç Arnavutköy'de Ege lezzetleri sunuyor. Mönüsü ağırlıklı Ege ve Akdeniz'in birbirinden leziz otlarından oluşan Melengeçte eşsiz manzaranın keyfini sürerken bir de ülkenin en güzel lezzetleriyle tanışıyorsunuz. Arnavutköy vapur iskelesinin hemen karşısında yer alan ve her katından müthiş bir manzaraya bakabildiğiniz Melengeç yemek yelpazemizin gittikçe doğu kaynaklı kebaplarla dolduğu şu günlerde Ege lezzetlerini tatmak isteyenlere farklı bir alternatif sunuyor. İşletmeci Nevin Filiz'in eşi Aziz Şenol'un memleketi Tire'den yola çıkıp bütün Ege ve Akdeniz mutfağını İstanbul'luların önüne seriyor. Ege ve Akdeniz dendiğinde akla ilk balık gelmesine rağmen, yörenin asıl cevherleri olan ve bölgeye has otlarla çeşitlendirilmiş olan yemekler ön plana çıkıyor. Mönünün hiç balık içermemesi ilk anda Akdeniz mutfağına ters gibi gelsede, bilinen kimi tatların, İstanbul'da az bilinen otlarla lezzenlendirildiğinde şaraba mükemmel eşlik edebildiğini şaşırarak görüyor insan. Kabak çiçeği dolması, Tire usulü yaprak sarması, patlıcan balığı, Tire köftesi ve ebegümeci bu lezzetlerden sadece birkaçı. Restoranın yörenin lezzetlerini tam anlamıyla müşterileriyle paylaşma arzusu nedeniyla mönü, hava ve mevsim şartlarına göre değişiklikler gösterebiliyor. Sunulan yemekler konusundaki diğer bir ayrıntıysa, kullanılan yağ ve bitkilerin sayesinde tüm yemeklerin oldukça hafif olması. Pazartesi günleri kapalı olan ve öğlen yemekleri için rezervasyonla hizmet veren Melengeç, akşamları ise 19:30 ile 22:30 saatleri arasında servis veriyor. Servis 22:30'da kapansa da, bu samimi ortamda misafirlikler gece yarısına kadar sürebiliyor. 1. Cadde No : 73 Arnavutköy - İstanbul (Arnavutköy iskelesi karşısı) 0212 287 49 61 Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:12 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.