![]() |
Ançuezli pizzanın tadı Hamuru için: 2 su bardağı un Yarım küp yaş maya 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Un Sosu için: Domates Zeytinyağı Salça 4 ançuez filetosu, yassı biçimde kesilmiş ½ bardak mozzarella peyniri, rendelenmiş 1 servis kaşığı parmesan peyniri, rendelenmiş 5 servis kaşığı zeytinyağı ¼ bardak taze fesleğen yaprağı, küçük parçalara bölünmüş Tuz Büyük bir kasede ufalanmış maya ve unu karıştırın. Yarım su bardağı ılık suyu, yağı ve tuzu ekleyerek yumuşayana kadar yoğurun. Yaklaşık bir saat kadar dinlendirin. Yağlanmış tepsilerin üzerine biraz un serpip hamuru yayvan şekilde yerleştirin. Domatesleri rendeleyin. Tavada ısıtılmış zeytinyağına önce domatesleri, ardından salçayı atıp sosu hazırlayın. Bu arada fırını ısıtın. Hamurun üzerine rendelenmiş mozzarella peynirini domates sosuyla birlikte ekleyin serpin. Ançuez filetolarını üzerine yerleştirin. Parmesan peynirini de fesleğen yapraklarıyla birlikte ekleyerek fırına verin. 20 dakika kadar pişirdikten sonra pizzanız hazır. Şarap tavsiyesi; Terra de France Cabernet Sauvignon Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:27 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.