![]() |
Hafif ve lezzetli bir yemek 500 gr. tavuk göğsü, derisi temizlenmiş Kızartmak için yağ 2 servis kaşığı soya yağı 1 servis kaşığı sek şarap 4 diş sarmısak, kıyılmış 2 yeşil soğan, doğranmış Bir kaç damla susam yağı Tuz Salamura için: 3 servis kaşığı soya sosu 2 servis kaşığı sek şarap Tavuğu kuşbaşı şeklinde doğrayın. Salamura için soya sosunu, tuzu ve şarabı karıştırıp tavuk parçalarını 30 dakika içinde bekletin. Bu arada yeşil soğanları ve sarmısağı hazırlayın. Susam yağını, soya sosu ve şarap ile çukur bir kapta karıştırın. Kenara koyun. Tavaya yağı ekleyip kızması için ocağın altını açın. Yağ kızdığında tavukları ekleyin. Yüksek ateşte kızartın, daha sonra sarmısağı ve yeşil soğanı doğrayın. Daha sonra hazırladığınız karışımı ekleyin ve 5 dakika kadar daha pişirin. Dilerseniz yanında pilav ile servis edebilirsiniz. Şarap tavsiyesi; Terra Sultaniye Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:07 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.