Risotto Porçini Yarım paket Risotto pirinci 100 gram porçini mantarı 1 adet kuru soğan 1 adet kırmızı biber Yarım bardak toz permasan Yarım bardak beyaz şarap 2 su bardağı sebze suyu 3 çorba kaşığı et suyu 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 2 çorba kaşığı tereyağı Zeytinyağı ve tereyağını orta dereceli ateşte kızdırın. İçine doğranmış soğanı atın. 5 dakika kapağını kapatıp pişirin. Üzerine pirinci ilave edin. Bir süre kavurun. Daha sonra şarap, sebze suyu, et suyu ve doğradığınız mantarları ekleyin. Karıştırarak pişirin. Tereyağı ve parmesanı ekleyip lapa kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Sıcak olarak servis edin. Hafif kavurup, kabuklarını soyduğunuz kırmızı biberlerle süsleyin. Şarap tavsiyesi; Beyaz soslu makarna ve pilavlarla uyumlu Buğu Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:58 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.