![]() |
Yunan usulü biftek salatası 250 gr. ince dilimler şeklinde kesilmiş biftek Salata için yeşillik 1 adet orta boy salatalık, ince dilimlenmiş ½ kırmızı soğan, küçük parçalara bölünmüş 2 servis kaşığı ezilmiş feta peyniri (sert yağsız peynir) 8 tane olgunlaşmış zeytin 2 dilim tost ekmeği, küçük parçalara bölünmüş Salamura: 2/3 limon suyu 1/3 zeytinyağı 2 servis kaşığı kurutulmuş kekik Tuz ve karabiber Salamura malzemelerini karıştırın ve üzerine tuz ve karabiberi ekleyin. Bifteği salamura malzemelerinin yarısının içine koyup buzdolabında gece boyunca bekletin. Kalan salamurayı saklayın. Eti koyduğunuz marine sosundan çıkartın, o sosu saklamanıza gerek yok. Tavaya eti koyun, orta ateşte eti çevirerek iki tarafını da pişirin. Eti ince ince dilimleyin. Bifteği geniş çukuşr bir kapta yeşillikler, salatalık ve soğan ile karıştırın. Kalan salamura sosunu ekleyin. Üzerine peynir parçalarını döküp zeytinlerle süsleyerek yanında ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz. Şarap tavsiyesi; Terra Boğazkere Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:33 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.