![]() |
Asya usulü Biftek Salatası 3 cm kalınlığında kesilmiş 2 adet bonfile ½ orta boy kırmızı soğan, ince ince doğranmış 3 çorba kaşığı doğranmış kişniş Salata için doğranmış yeşillikler 2 çorba kaşığı yerfıstığı 2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu 2 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı şeker 2 çay kaşığı susam yağı Çekirdekleri temizlenmiş, doğranmış 1 adet biber 1 diş kıyılmış sarmısak Orta büyüklükteki bir teflon tavayı ısıtın. Etleri tavaya koyup 12-15 dakika kadar orta ateşte çevirerek pişirin. Bir kabın içinde limon suyu, soya sosu, şeker, susam yağı, biberi ve sarmısağı karıştırın. Etleri küçük parçalara bölün ve soğanları ve kişnişi atarak karıştırın. Yeşillikleri servis tabağına dizin, üzerine et parçalarını döküp hazırladığınız sos karışımını etlerin üzerinde gezdirin. Yer fıstıklarını da üzerine serperek servis edebilirsiniz. Şarap tavsiyesi; Soslu etlerle uyumlu Terra Öküzgözü – Boğazkere Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:45 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.