![]() |
Domates soslu biftek 500 gr. yağsız dana bonfile, 4 parçaya bölünmüş 1 su bardağı domates suyu Yarım tatlı kaşığı fesleğen 2 diş dövülmüş sarmısak Yarım tatlı kaşığı kekik Yarım tatlı kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Domates suyu, fesleğen, sarmısak, yağ, kekik, karabiber ve tuzu bir bir kaba koyun ve eti bu sos içinde bir kaç saat dinlendirin. Bonfileyi sosun içinden alıp ızgarada 10 dakika kadar çevirerek pişirin. Eğer az pişmiş etten hoşlanmıyorsanız bir kaç dakika daha beklemenizde yarar var. Bonfile piştiğinde servis tabağına alın. Hazır olan sosu bir kaç dakika pişirip ısıttıktan sonra bonfilenin üzerine dökün. Yanına garnitür ekleyerek servis yapabilirsiniz. Şarap tavsiyesi; Soslu etlerle uyumlu Terra Öküzgözü-Boğazkere Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:59 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.